Klik hier voor behr.nl

PERSBERICHT
17/10/2001

Milieudefensie verstrekt 150.000 gratis biologische proefpakketten

Start promotiecampagne BIO-LOGISCH

Amsterdam, 11 oktober 2001 --- Vrijdag 12 oktober start Milieudefensie de campagne
BIO-LOGISCH, een grootscheepse campagne ter promotie van biologisch voedsel. Hierin speelt een gratis proefpakket met biologische levensmiddelen een prominente rol. De komende maanden zal Milieudefensie 150 duizend van deze pakketten verspreiden onder potentiële kopers van biologische producten. De campagne BIO-LOGISCH bestaat verder uit radiospots en advertenties. Iedereen die geïnteresseerd is in biologisch eten kan bij Milieudefensie het gratis receptenboekje 'Koken met EKO' aanvragen.

Uit marktonderzoek blijkt dat zich onder de lezers van Libelle en Margriet veel potentiële kopers van biologische producten bevinden. Bestelkaarten voor het proefpakket zitten in het nummer dat aanstaande vrijdag bij de abonnees in de brievenbus valt. Daarnaast verspreiden vrijwilligers van Milieudefensie en andere maatschappelijke organisaties proefpakketten onder familieleden of vrienden die nog geen biologische levensmiddelen kopen.

Het proefpakket, ter waarde van circa vijftien gulden, bevat een biologische Peijnenburg koek, Dinkelland koffiemelk, Horizon thee, Biorganic pasta, Biorganic vruchtensap, een zakje biologisch tuinkerszaad en het receptenboekje 'Koken met EKO'.

Met dit proefpakket kunnen consumenten zelf ervaren dat biologisch voedsel gewoon lekker is. Niet voor niets zetten steeds meer topkoks biologische gerechten op het menu. Het pakket bevat heel gewone producten, die (gelukkig) steeds vaker in de schappen van supermarkt of natuurvoedingswinkel te vinden zijn. Milieudefensie hoopt dat mensen die een proefpakket krijgen, biologische levensmiddelen gaan kopen. Dat zal de doorbraak van biologisch bespoedigen.

Biologische producten zijn herkenbaar aan het EKO-keurmerk. Dit keurmerk garandeert dat er bij de teelt geen gebruik is gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest en genetische manipulatie. In de biologische landbouw hebben
dieren een 'dierwaardig' bestaan en krijgen ze gevarieerd en gecontroleerd voedsel.

De promotiecampagne is mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Deel: ' Milieudefensie start promotiecampagne BIO-LOGISCH '
Lees ook