Gemeente Zoetermeer

Milieueiland Osylaan in gebruik

Wethouder Heidema nam op 1 oktober het nieuw aangelegde milieueiland bij de Osylaan in gebruik. Met het milieueiland wil de gemeente Zoetermeer het voor de inwoners van haar stad aantrekkelijker maken bewust met het milieu om te gaan.

Op het milieueiland staan maar liefst negen ondergrondse containers voor de gescheiden inzameling van glas, papier en textiel. De eigentijds vormgegeven bovengrondse inwerpzuilen bieden een prettiger en opgeruimder aanzicht voor omwonenden dan de oude containers. Ook zijn de moderne containers door de ondergrondse opslag groter, zodat ze minder snel vol zijn.

Met de aanleg van het milieueiland loopt de gemeente Zoetermeer vooruit op de introductie van Diftar in 2003. Diftar staat voor gedifferentieerde tarieven inzameling huishoudelijk afval. Diftar biedt Zoetermeerders de gelegenheid zelf de hoogte van hun afvalkosten te bepalen. Het nieuwe tarief bestaat uit een vast en een flexibel gedeelte. Dat flexibele deel kunt u zelf beïnvloeden door minder huisvuil aan te bieden.

Met de gratis inzameling van herbruikbare materialen via de ondergrondse containers, maakt Zoetermeer het haar inwoners gemakkelijker om hun hoeveelheid huishoudelijk afval daadwerkelijk terug te brengen. Ook op andere plekken in de stad zijn milieueilanden aangelegd of staat dat nog te gebeuren. De aanwezige bovengrondse containers zullen waar mogelijk verdwijnen.

---

Gemeente Zoetermeer © Oktober 2001

Last update: 11 oktober 2001 (15.00)

Deel: ' Milieueiland Osylaan gemeente Zoetermeer in gebruik '
Lees ook