Gemeente Haarlem

Milieuvriendelijke ontgroening

Zeventig studenten hebben zondag 19 september onder begeleiding van de afdeling Natuur en Landschap een schoonmaakactie gehouden in Haarlem Oost. De studenten zijn lid van de Haarlemse studentenvereniging Novitas. Zij houden de schoonmaakactie in het kader van hun ontgroening. Onder de bezielende leiding van ouderejaarsstudenten gaan de eerstejaarsstudenten zwerfvuil opruimen, grond aanvullen, banken schoonmaken, schoffelen en de onderste takken van bomen knippen.

Startsein

De studenten zijn in zeven groepen ingedeeld. Twee groepen starten vanuit de Waarderpolder met zwerfvuil ruimen en het schoffelen van de grond rondom de bomen. Eén groep gaat banken schoonmaken in het Reinaldapark en aan de Beatrixdreef. Een andere groep gaat staande op lege bierkratjes de onderste takken van de populieren in het Reinaldapark verwijderen. Weer een andere groep gaat grote hoeveelheden grond aanvullen aan de rand van de Leonard Springerlaan. Verder is er nog een groep die de zijtuin van de afdeling Reiniging aan de Oudeweg opknapt.

IJzeren discipline

Het is al weer voor het zesde achtereenvolgende jaar dat de afdeling Natuur en Landschap deze milieuvriendelijke schoonmaakactie coördineert. De afdeling hecht grote waarde aan de ondersteuning van deze ontgroeningsactie. Studenten kunnen zo zelf ervaren hoeveel moeite het kost om de stad mooi en schoon te houden. Vorig jaar werden er drie grote containers met zwerfvuil, één container met puin en grote bergen onkruid afgevoerd. De studenten hebben een zware dag waarop ze gedisciplineerd en hard moeten werken.

21 september 1999

Deel: ' Milieuvriendelijke ontgroening in Haarlem '
Lees ook