rijksvoorlichtingsdienst


militairen patriotmissie ontvangen medaille


23 juni 2014 - 15:49

meer dan 600 militairen die hebben deelgenomen aan de patriotmissie in turkije ontvangen op 26 juni de herinneringsmedaille vredesoperaties. de medaille uitreiking zal plaatsvinden in de evenementenhal van venray. minister van defensie j.a. hennis-plasschaert en commandant der strijdkrachten generaal t.a. middendorp reiken de medailles uit.

sinds 26 januari 2013 beschermen nederlandse militairen met het patriot luchtverdedigingssysteem de zuid-turkse miljoenenstad adana tegen mogelijke aanvallen met ballistische raketten vanuit syrië. de missie wordt in navo verband uitgevoerd en heeft een puur defensief karakter.

de medaille uitreiking in venray is voor veel van de uitgezonden patriot-militairen de afsluiting van hun missie. de herinneringsmedaille vredesoperaties waarmee zij worden gedecoreerd wordt toegekend aan deelnemers van vredesoperaties die ten minste 30 dagen onafgebroken aan een vredesoperatie hebben deelgenomen. de medaille zal onder toeziend oog van familie en vrienden aan de patriot-militairen worden uitgereikt.

op dit moment zijn de nederlandse patriotsystemen nog steeds actief in zuid-turkije.

Zoekwoorden:

Deel: ' Militairen Patriotmissie ontvangen medaille '
Lees ook