Ingezonden persberichtEnschede, 5 oktober 2011

Meer dan 100 ruiters uit hele wereld kunnen aan evenement beginnen Alle paarden Military Boekelo - Enschede door veterinaire keuring

De 41e Military Boekelo-Enschede ging vandaag van start met de keuring van de paarden. Military paarden ondergaan een hele zware test en moeten daarom vooraf aan een jury getoond worden. Deze bekijkt of de paarden gezond en fit zijn. Na het opstellen voor de jury en het heen en weer draven over de harde weg, kon de voorzitter van de jury Christoph Hess voor alle 110 paarden de bolhoed afnemen. Alle 110 paarden werden goed bevonden en telkens klonk het bevrijdende woord 'accepted'. Donderdagochtend 6 oktober start om half 10 de eerste combinatie in de dressuur.

Voor de organisatie was de keuring een flinke uitdaging vanwege het grote aantal deelnemers. De deelnemende ruiters en hun paarden komen uit de hele wereld. Zo zijn er de gebruikelijke eventing-naties zoals Engeland, Frankrijk, Nieuw-Zeeland, Duitsland, Ierland België en Nederland, maar er zijn ook deelnemers uit Japan, Amerika, Australië, Jamaica en Roemenië. Bekende deelnemende ruiters zijn meervoudig Olympisch kampioen Mark Todd, de Engelse prinses Zara Philips, Andreas Dibowski en Madeleine Brugman.

Military Boekelo - Enschede
Military Boekelo-Enschede is een van de grootste hippische evenementen op het Europese vasteland. Dit jaar is de 41e editie. Op 55 hectare Twents landschap vinden topsport, business en lifestyle & fashion elkaar. Military Boekelo - Enschede is tevens het grootste business event van Nederland met ieder jaar meer dan 25.000 zakelijke genodigden. Nationale en internationale ruiters verschijnen ieder jaar aan de start en rijden het 6 kilometer lange parcours. Zij staan garant voor een bijzonder weekend vol paardentopsport. De Military is van donderdag 6 t/m zondag 9 oktober. De crosscountry wordt op zaterdag verreden.
---

Deel: ' Military Boekelo-Enschede van start met keuring van de paarden '


Lees ook