Imtech NV

Imtech / Nieuws
Imtech Persbericht

6 juni 2002

Orders van 16 miljoen euro voor automatisering bagger- en marineschepen

Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) heeft van de Jan de Nul Groep en de Werf Schelde Marine Bouw opdracht ontvangen voor de automatisering van diverse bagger- en marineschepen. De opdrachten zijn verworven door de Imtech-divisie Imtech Marine & Offshore en vertegenwoordigen een waarde van 16 miljoen euro.

In opdracht van de Jan De Nul Groep is Imtech verantwoordelijk voor de geïntegreerde baggerautomatisering en -instrumentatie, navigatie en communicatie aan boord van twee 11.300 m³ sleephopperzuigers. Beide baggerschepen worden gebouwd op de IZAR-werf in Bilbao in Spanje. Aan boord van deze schepen zal de door Imtech gepatenteerde UniMACS® navigatietechnologie (een volledig geautomatiseerde scheepsbrug waarin alle functies aan boord van een schip - navigatie, voortstuwing, monitoring, control en communicatie
-geïntegreerd zijn) worden geïnstalleerd. Tevens wordt er een automatisch identificatie- en scheepsregistratiesysteem geleverd, alsmede diverse multifunctionele werkstations voor onder andere de machinekamer en de visualisatie van het baggerproces. Deze opdracht wordt door Imtech Marine & Offshore uitgevoerd in goede samenwerking met IHC Systems, een joint venture van Imtech Marine & Offshore en IHC Holland. De baggerschepen worden eind 2003 opgeleverd.

In opdracht van de werf Schelde Marine Bouw is Imtech verantwoordelijk voor de automatisering van de navigatie en hydrografie op twee nieuw te bouwen marineschepen Hr. Ms. Snellius en Hr. Ms. Luymes voor de Koninklijke Marine. Aan boord van beide schepen wordt de UniMACS® geïntegreerde navigatielessenaar inclusief een digitale zeekaart geïnstalleerd. Daarnaast wordt ook een geïntegreerd hydrografisch opneem- en verwerkingssysteem aangebracht, waarmee de zeebodem in kaart kan worden gebracht. De schepen worden in het jaar 2004 opgeleverd.

Deel: ' Miljoenen orders voor automatisering bagger- en marineschepen '
Lees ook