Millennium-goeroe vliegt het jaar 2000 tegemoet

Auteur: Huib Zegers

Bron: Webwereld

Samenvatting:

Peter de Jager, millennium-goeroe en o.a. oprichter van het Year 2000 Information Center, wil de veiligheid van het vliegverkeer tijdens de millenniumnacht bewijzen. Hij vliegt hiertoe van Chicago naar Londen.

"Mister Millennium", Peter de Jager, wil de sceptische pers bewijzen dat het vliegen in de millenniumnacht veilig is. Hij vliegt daarom op oudejaarsavond van Chicago naar Londen. Peter de Jager, de oprichter en directeur van het Year 2000 Information Center, dacht zijn achtjarige veldtocht, waarin hij het millenniumprobleem onder de aandacht van een wereldwijd publiek bracht, te kunnen afsluiten voordat hij op oudejaarsavond in pub in Doolin in het westen van Ierland het jaar 2000 zou kunnen verwelkomen. Hij zei daarover zo'n jaar geleden in het BBC-programma The Net: "Er is daar goed bier uit handbediende pompen, geen elektronica, geen telefoons, geen computers. Er is een knapperend vuur, een aantal dierbare vrienden, goed bier, een fijne atmosfeer en goede muziek, waar zou je anders willen zijn? Het is het nieuwe millennium."

Maar zijn plannen zijn veranderd, zo vertelde de Canadees van Zuid-Afrikaanse afkomst aan WebWereld. En wel door de druk van de media. "Ik zal van het vliegveld O'hare bij Chicago naar Heatrow bij Londen vliegen die nacht, met een vliegtuig van United Airlines. Dat komt door de aanhoudende insinuaties van de media dat terwijl ik zei dat het veilig was om te vliegen, ik het zelf niet zou doen. Ik vond de manier waarop mijn mening werd verdraaid niet leuk."

Voorziet de millenniumgoeroe twee maanden voor de nacht der nachten ernstige problemen? "Yep, er zullen problemen optreden die zullen variëren van triviaal via ergerlijk tot lastig. En de rest zal bestaan uit kortstondige storingen en verwarring waarbij een handje vol ernstige tot zeer ernstige problemen zal optreden. Kortom: storingen? Ja. Catastrofale landelijke chaos? Nee."

Peter de Jager was de afgelopen jaren de gesprekspartner voor de groten der aarde. Hij had een duidelijk doel. Wat gaat hij doen als het nieuwe jaar is begonnen en zijn missie ten einde is? "Dat is iets waar ik me later zorgen over ga maken. Ik ben van plan om als spreker te blijven optreden, mogelijk met een reflectie op wat het Y2K-probleem ons kan leren over ons gebruik van technologie."

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.

Deel: ' Millennium goeroe vliegt jaar 2000 tegemoet '
Lees ook