Gemeente Doetinchem


Millenniumfeest in gemeente Doetinchem.

De gemeente Doetinchem heeft haar inwoners opgeroepen en aangespoord om te komen met ideeën om de overgang naar het jaar 2000 ook in onze stad tot een onvergetelijk moment te maken.

Een aantal mensen bleek enthousiast voor het initiatief van de gemeente en heeft zich bereid verklaard plannen te bedenken en uit te werken voor de millennium festiviteit.

Nelleke Docter en Jetty Boland hebben het idee opgevat om in samenwerking met onder andere Hogeschool Iselinge de jeugd van de gemeente Doetinchem volop te betrekken bij deze millennium gebeurtenisHet is de bedoeling dat er in het centrum van de stad een grote wensboom komt te staan waarin 2000 fraai versierde kokers komen te hangen met kindertekeningen en wensen voor de nieuwe eeuw .

Het onderwerp van de tekeningen is een geluksvogel die de 21ste eeuw symboliseert. Bij de tekeningen wordt door de kinderen een tekst bedacht en geschreven die iets zegt over de toekomstverwachtingen in de 21 Die eeuw . De tekeningen met de tekst gaan dan in een koker die in de boom wordt gehangen. Eind 1999 zullen 2000 kokers de wensboom opsieren.

De keuze voor de groep basisschoolleerlingen komt voort uit de gedachte zij de toekomstige burgers zijn, die de nieuwe eeuw vorm en inhoud geven. Hun wensen in tekst en tekeningen geven een beeld van de 21ste eeuw.

Het idee wordt op dit moment uitvoeringsklaar gemaakt. Het ontwerp voor een boom van 10 meter hoog en 8 meter breed is klaar; er is een bedrijf dat de Wensboom wil sponsoren; er worden contacten gezocht met ondernemersverenigingen; er wordt door een bekende groep een eeuwlied geschreven en er wordt doorgezocht naar meer sponsors. Kortom er is veel in voorbereiding:

Op zondag 2 januari 2000 wordt een eeuwmarkt georganiseerd de inwoners van Doetinchem elkaar bij de wensboom een goed en gelukkig nieuwjaar kunnen wensen en als aandenken een koker met de geluksvogel en een kinderwens kunnen kopen.Het eeuwfeest moet ook in onze stad een bruisende gebeurtenis worden.Voor nadere informatie kunt u terecht bij een van de leden van de werkgroep "Wensboom";Nelleke Docter Prins Alexanderstraat 10 7009 AG Doetinchem tel: 341127Jetty Boland.Burg.de Bruynstrast 627006 AX Doetinchemtel:363994

Deel: ' Millenniumfeest in gemeente Doetinchem. '
Lees ook