Perscommuniqué

Rotterdam, 3 maart 1999

Millenniumprobleemoplossers niet overbodig!

Inzet & Instroom in de IT (I&I) betreurt de berichtgeving in het NOS-journaal van gisteravond over de Millenniumprobleemoplossers die zich hebben ingeschreven bij het Millennium Platform. Het nieuwsitem wekte ten onrechte de indruk, dat er geen behoefte is aan professionals die bijdragen aan de oplossing van het millenniumprobleem.

Ons bedrijf detacheert IT-specialisten, die zich bij het Nederlandse bedrijfsleven en de overheid bezighouden met de bestrijding van het Millenniumprobleem. Wij signaleren daarbij dat de vraag naar Cobol-programmeurs inderdaad achterblijft. De reden daarvoor is dat bij de oplossing gebruik gemaakt kan worden van diverse tools waardoor er weinig extra capaciteit hoeft te worden ingeschakeld.

Voor wat betreft het Midden- en Klein Bedrijf is de situatie totaal anders. Voor de millenniumscans die daar door I&I worden uitgevoerd, worden nog vele IT-specialisten op het gebied van systeembeheer gezocht. Voor veel branches is de geringe mate van Millennium bestendigheid nog steeds zeer zorgwekkend.

Nadere informatie: I&I, Wim Wijting, telefoon: 010 289 00 00 of 06 54 39 20 19

Zoekwoorden:

Deel: ' Millenniumprobleemoplossers niet overbodig '
Lees ook