Nieuws

Millésime 1999 Rhône

Millésime 1999 in de Rhône: veel kleur en evenwichtig

De eerste berichten over het oogstjaar 1999 in de Rhône zijn zonder meer goed te noemen. De weergoden zijn de wijnboeren in de noordelijke en de zuidelijke Rhône goed gezind geweest. De producenten spreken dan ook van een vergelijkbare kwaliteit als 1998! Men is het er unaniem over eens, dat 1999 een veelbelovend jaar wordt.

Enkele wijnproducenten aan het woord:

Jean-Louis CHAVE, van domaine Chave: "De kwaliteit van 1999 is minstens zo mooi als die van 1998, maar met een groter volume. We hebben een uitzonderlijk mooi seizoen gehad. De zomerse temperaturen hebben gezorgd voor een goede concentratie. De wijn is evenwichtig en heeft een mooie zuurgraad".

Philippe JABOELET, van maison Jaboulet: "De kwaliteit van de oogst is uitzonderlijk. Afgezien van twee korte regenperiodes hebben we erg mooi weer gehad. De rode wijn heeft een intens paarse kleur en ontwikkelt aroma's van rood fruit. De witte wijnen zijn vet en zeer verfijnd. Op z'n minst vergelijkbaar met 1995 of 1990".

Philippe GUIGAL, de maison Guigal rangschikt 1999 tot de beste jaren van deze eeuw. "We hebben uitgebreide discussies met mijn vader en we kwamen tot de conclusie dat we tot 1947 terug moesten gaan om een millésime van deze kwaliteit te vinden".

Pierre PAPPALARDO, van de cave des 4 Chemin: "De eerste proeverijen waren veel belovend. Wit en rosé zijn fantastisch en zeer aromatisch; de rode wijn heeft erg veel kleur en dat is een goed teken!".

Helmut MERKL, van de cave des vignerons in Vacquéras: "De syrah is exceptioneel, erg geparfumeerd en al sterk ontwikkelde aroma's. Het ruikt erg goed in de wijnkelder. Ik denk dat het een erg mooi jaar wordt".

Voor meer informatie en/of beelmateriaal kunt u contact opnemen met het promotiebureau Côtes du Rhône, tel. 010-4760198, fax 010-4774418 en e-mail: tot.pr@worldonline.nl

Zoekwoorden:

Deel: ' Millésime 1999 in de Rhône veel kleur en evenwichtig '
Lees ook