MINISTERIE BZK

https://www.minbzk.nl

MIN BZK: Uitreiking politie innovatieprijs 1999

Persbericht ministerie van BZK

2 december 1999

UITREIKING POLITIE INNOVATIEPRIJS 1999

Op donderdag 16 december reikt minister Peper van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de Politie Innovatieprijs 1999 uit. De uitreiking van de prijs vindt plaats tijdens een conferentie georganiseerd door vertegenwoordigers van het Netwerk voor Innovatie en Kwaliteit (N.I.K.) met als thema 'Uit eigen kweek'. De conferentie vindt plaats in het congrescentrum De Reehorst in Ede. De dag staat geheel in het teken van de projecten die zijn aangemeld voor de Politie Innovatieprijs 1999. Doorlopend presenteren politiekorpsen de aangemelde projecten in de vorm van workshops en informatiestands.
Door 15 korpsen zijn dit jaar 39 projecten ingediend die meedingen naar de Politie Innovatieprijs 1999.

De jury heeft de volgende inzendingen genomineerd voor de Politie Innovatieprijs 1999:


- de politieregio Gelderland-Midden met de projecten 'Politie huiskamer', Cursus 'politie voor Burgers' en 'Risicojeugd 'Vroegtijdige signalering';


- de politieregio's Midden-en West Brabant, Rotterdam-Rijnmond en IJsselland met het project 'Kwaliteitsinstrument voor zware-en georganiseerde criminaliteit';


- de politieregio Utrecht met het project 'Integrale Veiligheid Leidsche Rijn'.
In de jury zitten vertegenwoordigers van het Hoofdofficierenberaad, het Korpsbeheerdersberaad, de Raad van Hoofdcommissarissen, de journalistiek, de wetenschappelijk hoek, het ministerie van Justitie en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Tijdens de conferentie maakt de minister bekend aan welke van de genomineerde projecten dit jaar de Politie Innovatieprijs wordt toegekend. De winnaar van de Politie Innovatieprijs ontvangt een bronzen beeldje van de kunstenaar Jits Bakker en een waardecheque van f 5000,-.

Vorig jaar werd de prijs gewonnen door het project Stappenplannen 'technische- en milieuhygiënische bewijsvergaring in milieuonderzoeken en technische bewijsvergaring en ondersteuning in verdovende middelen onderzoeken' van de politieregio Haaglanden.
Tevens kreeg de politieregio Haaglanden een aanmoedigingsprijs Diversiteitsbeleid voor de projecten 'Roze in het blauw' en 'Onder Dienders'.

Media die bij de prijsuitreiking aanwezig willen zijn op 16 december (van 16.00 tot 17.00 uur) in het congrescentrum De Reehorst in Ede kunnen zich aanmelden bij de Directie Voorlichting en Communicatie van het ministerie van BZK (070) 426 88 88.

02 dec 99 10:48

Deel: ' Min BZ Uitreiking politie innovatieprijs 1999 '
Lees ook