Ingezonden persbericht


Bierlabel Tongval is een feit

PERSBERICHT

Broek op Langedijk, 31 oktober 2014

Vandaag komt Minco Eggersman met eigen speciaal bier en nieuw album van at the close of every day in bier-vorm!

Vandaag is de lancering van Tongval, een nieuw en eigenzinnig Nederlands bierlabel van Minco Eggersman samen met Jedi Noordegraaf en Onno Groeneveld. Vooraf is er al veel aandacht geweest in de kranten en op de radio maar vandaag zal het bier dan echt voor het eerst 'ontkurkt' worden in kunstcaf Dwaze Zaken tee Amsterdam.

De komende jaren zal Tongval naast een aantal eigen en veelal gelimiteerde bieren met elk een eigen verhaal ook regelmatig een zogenaamd 'Luisterbier' onder het label AudioBeer uitt brengen. Met AudioBeer heeft Tongval een unieke combinatie gevonden: namelijk die van een speciaal bier en speciale muziek in/op een fles! De muziek is via unieke en hoogwaardige (WAV) download code te downloaden via de website. Het eerste bier en tevens AudioBeer 'darkness travels lighht' (8%), genoemd naar het gelijknamige album van at the close of every day (dat volgende week zal verschijnen) is vanaf vandaag op fles (via Tongval.com) en op tap te verkrijgen.

⤚darkness travels light' (8%) is een volmoutig bier met licht fruitige tonen eindigend in een zacht bittere en droge afdronk volgens eigen recept naar Belgische traditie. Inmiddels is via pre-order al meer dan 1/3 van de eerste biervoorraad verkocht en inmiddels is het bier al geleverd aan landen als Rusland en Amerika!

Tongval

Begin 2014 is Tongval gestart en zijn Minco, Jedi en Onno nieuwe paden ingeslagen op zoek naar nieuwe recepten, unieke combinaties en bijzondere verhalen welke Tongval wil vertalen in een aantal eigenzinnige, op artisanale wijze gebrouwen speciaal bieren. Samen met een aantal zeer ervaren Belgische bierbrouwers werkt Tongval eigen recepten uit. Tongval gelooft dat het drinken van (speciaal) bier meer is dan je dorst lessen. Tongval wordt op artisanale wijze gebrouwen waardoor de processen nooit gestandaardiseerd zijn en de brouwsels dus letterlijk altijd uniek zullen blijven.

Exclusief

at the close of every day staat al vanaf de oprichting bekend om haar speciale edities. Zo was er een Nederlandstalig album in de vorm van een Gereformeerd liedboek, de puzzel-cd, de troostprijs en natuurlijk de met de allereerste VPRO 3VOOR12-award bekroonde kalender-editie van 'the silja symphony'. Nu is daar de overtreffende trap: eeen gelimiteerde en handgenummerde bierfles gevuld met eigen bier met bijbehorende download van het album 'darkness travels light'. De 75cl lliter fles - gelimiteerd tot 250 stuks - zal een unieke downloadcode bevatten welke via Tongval.com toegang zal geven tot het album (WAV). Elke 33cl fles zal ook een code van het nummer 'hope forr hope' bevatten en zal op meerdere plekken te verkrijgen zijn. Tongval combineert hier twee deugden die in de praktijk toch al vaak samen gaan: het luisteren naar de intense nachtmuziek van at the close of every d ay onder het genot van een helder doch zwaar bier. Deze combinatie creert ook zakelijk een unieke kans aangezien er een grotere doelgroep ontstaat, namelijk die van liefhebbers van goede muziek en bierliefhebbers, in een tijd waarin speciaal bier nog nooit zo populair is geweest.

Deel: ' Minco Eggersman lanceert eigen album in bier-vorm '


Lees ook