rijksvoorlichtingsdienst


minder inbraken tijdens donkere dagen


16 april 2014 - 11:50

het donkere dagen offensief van politie en gemeenten heeft geleid tot een daling van het aantal woninginbraak van 12 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. het offensief liep in de periode 1 september 2013 tot 1 april 2014. minister opstelten maakte de cijfers bekend tijdens een werkbezoek aan de houtwijk in den haag.

uit de cijfers blijkt verder dat de in 2013 ingezette daling van het aantal woninginbraken in de eerste maanden van dit jaar doorzet. er waren van januari tot en met maart dit jaar ongeveer 3000 minder inbraken dan in dezelfde maanden vorig jaar. "Het is mooi om te zien dat de inzet van politie, gemeenten, ondernemers en burgers, zijn vruchten afwerpt," aldus minister Opstelten.

Het doel van het Donkere Dagen Offensief is het tegengaan van overvallen, straatroven en inbraken in de wintermaanden. In deze periode slaan criminelen veelvuldig hun slag, vaak met een piek voor de feestdagen. De extra maatregelen bestaan onder meer uit verscherpt toezicht en intensievere surveillance op bepaalde tijdstippen en risicoplaatsen waar criminelen vaker toeslaan. Daarnaast wordt ondernemers en burgers verteld wat zij kunnen doen om te voorkomen dat ze slachtoffer worden.

Voor minister Opstelten zijn de resultaten een reden om de gezamenlijk aanpak van woninginbraak door te zetten. Hierbij is het streven om het aantal woninginbraken in 2017 terug te dringen met 30% ten opzichte van 2012.

Zoekwoorden:

Deel: ' Minder inbraken tijdens donkere dagen '


Lees ook