Foster Parents Nederland

Minder post door Moesson in Mali

Van eind juli tot en met september valt in Mali de moessonregen. Omdat Mali negen maanden van het jaar warm en droog is, is deze regen zeer belangrijk voor de landbouw en veeteelt. De moesson luidt het begin in van het landbouwseizoen, waaruit het voedsel voor de rest van het jaar moet komen. De meeste mensen in het gebied waar PLAN International / Foster Parents Plan werkt, verlaten dan tijdelijk hun dorpen om in elders gelegen landbouwgebieden te werken.

De moessonregen kent echter ook nadelen. Dikwijls gaat dit weerfenomeen vergezeld van onweer en bliksem en veranderen de wegen in modderrivieren, waardoor veel gebieden slecht bereikbaar worden. De communicatiemiddelen in het land functioneren dan nauwelijks meer en de toegang tot medische voorzieningen is slecht.

Door de slechte bereikbaarheid van de dorpen en de afwezigheid van veel families zal de inzameling en bezorging van de post pas in oktober weer op gang komen. Hierdoor zal ook de correspondentie tussen de Foster Parents en de Foster Parent-kinderen enige vertraging oplopen.

last updated: 09/08/99

Zoekwoorden:

Deel: ' Minder post door Moesson in Mali '
Lees ook