Gemeente Haarlem

Mini-dino's in Natuur- en Milieucentrum Ter Kleef

"Jurassic Polderland"

In Natuur- en Milieucentrum Ter Kleef is tot en met 9 juni de boeiende expositie "Jurassic Polderland" te zien. In deze expositie spelen hedendaagse Nederlandse amfibieën en reptielen de hoofdrol. De naam van de expositie verwijst naar de film Jurassic Park van Steven Spielberg.

In de expositie is te zien dat de Nederlandse "dino's" weliswaar klein zijn, maar wel een spectaculair leven leiden. Met cartoons en fraaie foto's worden de geheimen ontsluierd van kikkers, slangen, padden en salamanders. Daarbij wordt gebruik gemaakt van interactieve spellen en opdrachten. Zo kan de bezoeker ontdekken hoe de uitklappende tong van de kikker precies werkt of hoe het mannetje van de watersalamander een vrouwtje met geuren lokt. Ook de onovertroffen acteerprestaties van de ringslang komen aan bod.

Voor de groepen 5 tot en met 8 van de basisschool is een programma samengesteld waarbij de leerlingen een video bekijken en met behulp van een opdrachtenboekje de expositie op eigen gelegenheid kunnen bekijken. Leerkrachten ontvangen voorbereidend lesmateriaal. Scholen kunnen zich nog opgeven voor een bezoek aan de expositie.

Openingstijden: van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 16.30 uur en op zondag van 14.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag en feestdagen gesloten.

16 maart 2000

Zoekwoorden:

Deel: ' Mini-dino's in Natuur- en Milieucentrum Ter Kleef in Haarlem '
Lees ook