Iomega lanceert nieuwe Mini USB Drive


---

Mini-drive ter grootte van een autosleutel nu ook beschikbaar in

Europa

Amsterdam, 11 februari 2003 ? Iomega International SA, het Europese hoofdkwartier van Iomega Corporation (NYSE: IOM), een wereldleider in het domein van de betrouwbare draagbare gegevensopslag, kondigt aan dat de nieuwe Iomega® Mini USB Drive, de ideale storageoplossing voor mensen die voortdurend onderweg zijn, nu ook in Europa leverbaar is.

Gebruiksvriendelijk, veilig en overdraagbaar Het gestroomlijnde apparaatje ter grootte van een autosleutel heeft een capaciteit van 64 MB, 128 MB of 256 MB. De mini-drive is licht en voorziet in alle gebruikersgemakken door de Iomega Active Disk? Technology. De mini-drive biedt tevens een met een wachtwoord beveiligde opslag voor een veilige uitwisseling van gegevens tussen computers en apparaten.

"Mobiele professionals eisen meer van hun storageapparatuur," zei Ulrike Tegtmeier, ondervoorzitter en algemeen directeur van Iomega International Europe. "De Iomega Mini USB Drive wordt de nieuwe referentie voor de beveiliging van kleine handhelds omdat hij de gebruiker in staat stelt zijn gegevens en softwaretoepassingen veilig mee te nemen van computer naar computer op een drive ter grootte van een autosleutel. De veiligheid en het gebruiksgemak van de Iomega Mini USB Drive is een echte troef voor mobiele gebruikers over de hele wereld."

Hardware en software De Iomega Mini USB Drive is een geavanceerde storageoplossing ter grootte van een autosleutel en verlost de gebruiker van de kabels, adapters, voedingen of batterijen van andere oplossingen. De gebruiker neemt gewoon het kapje weg en schuift het apparaat in een vrije USB- of Hi-Speed USB-poort (USB 2.0). De Iomega Mini USB Drive wordt automatisch als externe drive herkend door Windows® 2000, Me, XP en Mac® OS 9.x en hoger (Windows 98 en Mac OS 8.6 vereisen de installatie van een driver, die probleemloos van het Net kan worden geplukt).

De vederlichte (20 g) maar robuuste Iomega Mini USB Drive verbruikt erg weinig stroom en wordt geleverd met een verschuifbare sleutelring die door de gebruiker naar wens aan de kap of de drive zelf kan worden bevestigd. Dit design verhoogt de veiligheid: de gebruiker kan de drive aan de sleutelring meenemen en hem losmaken wanneer hij op een PC wordt aangesloten.

Active Disk Technology De Iomega Mini USB Drive is uitgerust met de gepatenteerde Iomega Active Disk Technology. Software die wordt aangestuurd door de gepatenteerde Iomega Active Disk Technology wordt automatisch geactiveerd zodra de drive wordt aangesloten op een ondersteunde PC (de installatie van de Active Disk Driver is eenmalig). Zowel de software als de gegevens bevinden zich op dezelfde Mini USB Drive, vereisen geen afzonderlijke installatie op de host-PC en laten geen sporen na als de drive wordt weggenomen. Momenteel kunnen er al meer dan 80 Active Disk-toepassingen worden gedownload op de Iomega-website, waaronder titels als Microsoft Reader, Microsoft® PowerPoint® Viewer, MusicMatch® Jukebox en PopCap Bejeweled.

Aanvullende Windows-software omvat onder meer de Iomega-toepassingen Mini Lock, die de gebruiker in staat stelt zijn drive geheel of gedeeltelijk met een wachtwoord te beveiligen, en Mini Control Panel, waarmee hij snel en gemakkelijk gegevens kan bekijken en beheren in een pop-updesktopinterface.

Compatibiliteit De Iomega Mini USB Drive is compatibel met Windows (98SE, 2000, Me, XP), Mac OS 8.6 en hoger (voor Win 98, 98SE, Mac OS 8.6 is een driver vereist) en Linux 2.4.1. De drive is Hi-Speed USB-compatibel en leest en schrijft tegen een snelheid van 1 MB/s. De technologie Active Disk vereist de eenmalige installatie van een Active Disk Driver op de host-PC, die automatisch wordt geactiveerd bij het eerste gebruik van een Active Disk-toepassing.

Over Iomega Over Iomega Iomega International SA is een Zwitserse dochteronderneming van Iomega Corporation en levert gebruiksvriendelijke en hoogwaardige storageoplossingen om de gebruikers in staat te stellen hun digitale gegevens te beschermen, te beveiligen, op te slaan en te delen. De bekroonde storageproducten van Iomega omvatten de veelgevraagde Zip Drives 100MB en 250MB en de nieuwe Zip Drive 750MB, evenals hoogwaardige draagbare Iomega HDD-drives met een capaciteit van 20 tot 30 GB, externe Iomega HDD-drives met een capaciteit van 40 tot 120 GB en externe Iomega CD-RW-drives. De Iomega-software Automatic Backup, Iomega Sync? en het pakket HotBurn? CD-recording vereenvoudigen de beveiliging en het gedeeld gebruik van gegevens thuis en op het werk. Speciaal voor netwerken pakken de nieuwe Iomega NAS-servers uit met een capaciteit van 480 GB tot 720 GB. De firma is bereikbaar op het Web op http://www.iomega.com.

Deel: ' Mini-drive ter grootte van autosleutel nu ook beschikbaar in Europa '
Lees ook