MISSIO

China: 50 jaar kerk en staat onder de loep

Mini-symposia over kerk en staat in China.

De verhoudingen tussen de kerken en de staat zijn in China niet probleemloos. Vanaf jaren vijftig werden de christelijke kerken en andere godsdiensten met kracht bestreden. In de jaren tachtig kwam er beweging in het rigide standpunt van de overheid.

Kerkelijke eigendommen zijn langzaamaan teruggegeven. Opleidingsinstituten openden hun deuren. Het geloof beleeft een ware opleving. De overheid stelt wel alle godsdiensten onder controle. Sekten zijn daarom niet welkom. Godsdienstvrijheid? Ja, maar onder strikte controle.

De moeizame en moeilijke verhoudingen tussen kerk en staat zijn onderwerp van drie mini-symposia van Missio. Drie sprekers, onder andere uit Hongkong/Macao, geven in een inleiding hun visie op een aspect van de Chinese katholieke kerk. In workshops kunnen deelnemers met elkaar en de sprekers van gedachten wisselen.

Donderdag 7 oktober 1999, UTP, Oliemolenstaart 60, Heerlen; Dinsdag 12 oktober 1999, KUB zaal QZ 105, Warandelaan 2, Tilburg; Donderdag 14 oktober 1999, Fontys Hogescholen d'Bruynvis, Keizersgracht 105,
Amsterdam.
Aanvang 13.00, afsluiting 17.00 uur.

Voor inlichtingen en nadere informatie neemt u contact op met Missio, J. van Zeeland, 070 - 304 74 44.
https://www.missio.nl
missio@missio.nl

30 sep 99 09:50

Zoekwoorden:

Deel: ' Mini-symposia over kerk en staat in China '
Lees ook