Ingezonden persbericht

Barber Dodge Pro Series

Koster nog minieme kans op titel

Vancouver, 2 september 2001. De voorlaatste ronde van de Barber Dodge Pro Series op het Canadese stratencircuit van Vancouver eindigde voor Sepp Koster op een teleurstellende vierde plaats. De wedstrijd werd gewonnen door de Amerikaan Roger Yasukawa. In het kampioenschap van de formulewagenserie bezet Koster de tweede plaats met acht punten achterstand op de Fransman Nicolas Rondet.

Het verhaal van de Nederlander: "Na een goede vrijde training ging het in de eerste kwalificatietraining fout. Door een misverstand tussen mijn engineer en monteur waren de banden niet voldoende op spanning gebracht. Daardoor, wat ik toen nog niet wist, had ik een chronisch gebrek aan grip. Halverwege de tijdtraining werd de fout geconstateerd en kon ik eindelijk een tijd gaan zetten. Na een vliegende ronde werd de sessie wegens een ongeluk stopgezet en vond er geen herstart meer plaats. Verder dan een voorlopige vierde startplaats zat er niet in. Toen had ik ook nog eens de pech dat de tweede kwalificatietraining onder regen werd verreden, waardoor er geen tijdsverbetering kon worden gerealiseerd."

"Direct na de start botsten Plumb en Breuer op elkaar. Ik kreeg daarbij een tik van Breuer en verloor vijf plaatsen. Dat zou dus echt moeilijk kunnen worden, omdat inhalen op dit circuit erg moeilijk is. Gelukkig had ik een auto waarmee viel te knokken en halverwege de race lag ik op de vijfde plaats. Toen moest ook Plumb er aan geloven en reed ik het gat naar de eerste drie vlot dicht. Helaas was er vijf ronden voor het einde een crash en eindigde de race onder geel. Ongelooflijk, het wil niet meezitten. De snelheid zat er goed in met de snelste raceronde voor mij, maar met acht punten achterstand op Rondet wordt het moeilijk om de titel de pakken in Laguna Seca."

Uitslag 11e ronde Barber Dodge Pro Series:

1. Yasukawa (VSt), 25 ronden in 40:45.720 (105,45 km/uur); 2. Rondet (F), op
1,743; 3. Hunter-Reay (VSt); 4. Koster (NL); 5. Plumb (VSt); 6. Allmendinger (VSt).

Stand:

1. Rondet 143; 2. Koster 135; 3. Yasukawa 134; 4. Plumb 129.

Volgende en laatste wedstrijd: 14 oktober, Laguna Seca. Voor verdere informatie: Sepp Koster, tel.: +32.475.660828 of e-mail: sepp@pi.be
of Dirk Buwalda, tel.:+31.6.54644347.

Deel: ' Minieme kans voor Koster op titel Barber Dodge Pro Series '
Lees ook