rijksvoorlichtingsdienst

minister andré rouvoet opent online opvoeddebat

minister andré rouvoet (jeugd en gezin) heeft vanmiddag het online opvoeddebat geopend. hij deed dat door in het museum van communicatie in den haag als eerste te reageren op de stelling 'pubers hebben tot hun 25e steun en sturing nodig'.

de minister reageerde daarop met: 'opvoeders hebben meer invloed op het gedrag van pubers dan dat ze zelf denken. ook geven jongeren zelf aan behoefte te hebben aan steun en sturing'.

het online debat maakt deel uit van het opvoeddebat, dat rouvoet vorig jaar in gang gezet heeft. met het opvoeddebat hoopt de minister voor jeugd en gezin opvoeding bespreekbaar te maken, onder meer door ouders en andere opvoeders rondom een aantal thema's naar hun mening te vragen. uit de tientallen opvoeddebatten die overal in het land zijn gehouden, blijkt dat veel opvoeders behoefte hebben om ervaringen over de opvoeding uit wisselen met elkaar en professionals.

in het online debat, dat via www.opvoeddebat.nl tot oktober gevoerd zal worden, kunnen opvoeders, professionals en publiek reageren op stellingen over thema's als: op voeding van pubers, opvoeden in de buurt, vaders en opvoeding en school en opvoeding.

noot aan redacties (niet voor publicatie)

voor meer informatie kunt u contact opnemen met het ministerie voor jeugd en gezin, jan brouwer de koning, tel. 06-15035385. of op www.opvoeddebat.nl

categorieën: bestuur, openbare orde en veiligheid, overig, sociale zekerheid, zorg en gezondheid

bron: ministerie van volksgezondheid, welzijn en sport, programmaministerie voor jeugd en gezin

Deel: ' Minister André Rouvoet opent online opvoeddebat '
Lees ook