PERSBERICHT

Leidschendam, 16 februari 2000

Minister Brinkhorst deelt mening CBL

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de branche-organisatie waarbij alle supermarktorganisaties in Nederland zijn aangesloten, is blij met de steun van minister Brinkhorst voor haar afwijzing om landbouwproducten dubbel te beprijzen.

Om de boeren te steunen had D66 kamerlid Ter Veer voorgesteld dat supermarkten ook hun inkoopprijs op het schap moesten gaan vermelden. Ter Veer had het idee overgenomen uit Frankrijk. Nadat het CBL dit plan al van de hand had gewezen, laat nu ook de Landbouwminister weten niets in het plan te zien. De consument kent immers de prijsopbouw van agrarische producten niet en kan daarom niet inschatten of de boer een eerlijke prijs krijgt. Ook in Frankrijk is de maatregel inmiddels al geflopt.

De prijs die de boer ontvangt is slechts een onderdeel van de consumentenprijs. Hierbij komen nog allerlei kosten, bijvoorbeeld voor bewaring, verpakking, bewerking, transport en koeling.

Het CBL is er bovendien van overtuigd dat door dubbele beprijzing de consument in verwarring wordt gebracht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Miranda M.G. Boer, Hoofd PR en Voorlichting van het CBL, tel. 070-3376200/e-mail miranda.boer@cbl.nl Buiten kantooruren: 06-51 50 27 72

Deel: ' Minister Brinkhorst deelt mening CBL over dubbele prijzen '
Lees ook