Vlaamse overheid

Minister van Welzijn, Gezondheid en Gelijke kansen, Adelheid Byttebier, heeft vandaag samen met de pluralistische vereniging "Recht op Waardig Sterven" het initiatief genomen om een telefonische hulplijn op te richten waarnaar iedereen kan bellen voor meer informatie in verband met een levenswaardig levenseinde.

De LEIFlijn (LevensEinde Informatie Forum) is een telefonische hulplijn (078/15 11 55) voor elke patiënt, gebruiker, hulpverlener of organisatie die vragen heeft over beslissingen rond het levenseinde. Zo kan iemand die ongeneeslijk ziek is en geen gehoor vindt met zijn/haar euthanisievraag of een bezorgde dochter die wil dat haar vader thuis zou kunnen sterven, een beroep doen op Leiflijn.
Alle mogelijke vragen die men zich rond de problematiek "Waardig Sterven" kan stellen, zullen door de hulplijn ernstig onderzocht en beantwoord worden. Men kan ook terecht op www.leif.be of leiflijn@skynet.be.

De minister installeerde vandaag Leiflijn en ondersteunde hiervoor de v.z.w. Recht op Waardig Sterven met een projectsubsidiëring van 23.000 Euro.
Dit initiatief biedt een antwoord op de vele vragen die er het voorbije jaar nog leefden bij vele Vlamingen over een kwaliteitsvoller levenseinde en over waardig sterven.

info : Harry Vanbuel, woordvoerder van
minister Byttebier - tel. 0475/894925
e-mail: harry.vanbuel@vlaanderen.be


---

Zoekwoorden:

Deel: ' Minister Byttebier installeert Leiflijn in Vlaanderen '
Lees ook