Gemeente Rotterdam


Minister en staatssecretaris op werkbezoek in de deelgemeente Noord

Minister Korthals (Justitie) en staatssecretaris Vliegenthart (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) brengen donderdag 13 januari een werkbezoek aan de Rotterdamse deelgemeente Noord. De delegatie wordt ontvangen door wethouder Herman Meijer (wijkaanpak), deelgemeentevoorzitter Andries van der Wal en portefeuillehouder Welzijn van de deelgemeente Noord, Maarten van den Donk. Het bezoek staat in het teken van de methodiek 'Communities that Care' (CTC), een werkmethode die onder andere bij het 'Plan van Herstel' in het Oude Noorden wordt toegepast. Tijdens het werkbezoek wordt een bezoek gebracht aan het 'Huiskamerproject' en het project 'Kunst en Kids' in Kinderparadijs Meidoorn. Het bezoek wordt afgesloten met een lunch, waarbij de minister geïnformeerd wordt over de projecten 'Noord actief' en 'Noord positief'.
CTC is een lange termijn strategie die erop gericht is via een wijkgerichte aanpak maatschappelijke uitval van jongeren te voorkomen. Bij deze benadering worden sleutelfiguren uit de gemeenschap gemobiliseerd, wordt een preventieteam in het leven geroepen en worden de risicofactoren en de sterke punten van de wijk geïnventariseerd. CTC wordt gefinancierd door de ministeries van Justitie en VWS en uitgevoerd door het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn (NIZW). Proefprojecten lopen op dit moment behalve in Rotterdam ook in Amsterdam, Arnhem en Zwolle.

De delegatie vertrekt, na een besloten gedeelte, om circa 12.20 uur vanaf wijkgebouw het Klooster in de Ruivenstraat 81, naar het Kinderparadijs in de Meidoornstraat 47. Het bezoek duurt tot 13.30 uur.

Deel: ' Minister en staatssecretaris bezoeken Rotterdam-Noord '
Lees ook