Ministerie van Buitenlandse Zaken

https://www.minbuza.nl/content.asp?Key=420813


---

Ministerie van Buitenlandse Zaken

21 september 2001

Persbericht

Nummer 113

Minister Herfkens in debat met Jonge Socialisten.

Minister Herfkens (Ontwikkelingssamenwerking) neemt maandagavond, 24 september in Utrecht deel aan een Politiek Café, georganiseerd door de Jonge Socialisten in de PvdA. Samen met prof. Jan Breman, emeritus hoogleraar Comparatieve Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam, reageert minister Herfkens op een aantal stellingen over ontwikkelingssamenwerking en gaat er vervolgens over in debat met de zaal.

Enkele stellingen zijn: 1. Het verstrekken van ontwikkelingshulp door ontwikkelde landen getuigt van hypocrisie, omdat dezelfde landen door het beschermen van hun markt de concurrentiepositite van ontwikkelingslanden verslechteren; 2. Het gebrek aan coherentie tussen de verschillende onderdelen van het EU-beleid werkt het succes van ontwikkelingslanden tegen.. Andere stellingen betreffen: de liberalisering van handel, de mobilisering van anti-globalisten voor een gezamenlijke coalitie voor marktopening en het criterium Goed Bestuur/Goed Beleid bij de selectie van landen waarmee Nederland een structurele ontwikkelingsrelatie onderhoudt.

Het Politiek Café wordt op maandag 24 september gehouden in Café Florin en Firkin, Zaal 1, Nobelstraat 2-4, Utrecht. Tijd: 20-22 uur.

Nadere informatie: Directie Voorlichting en Communicatie van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Yvonne van Hees: tel 06-53180757

Deel: ' Minister Herfkens in debat met Jonge Socialisten '
Lees ook