Ministerie van Buitenlandse Zaken


https://www.minbuza.nl

Minister Herfkens via de Hofvijver naar de VN-Kindertop

Ministerie van Buitenlandse Zaken
Persbericht
10 september 2001
Nummer 106

Minister Herfkens via de Hofvijver naar de VN-Kindertop in New York

Uitgezwaaid door kinderen zal minister voor Ontwikkelingssamenwerking Eveline Herfkens op dinsdag 11 september op de Hofvijver een symbolische overtocht maken naar de VN-Kindertop in New York. Als bagage krijgt ze een koffer mee met tienduizenden van handtekeningen voorziene kaarten met tien actiepunten, die ertoe moeten bijdragen dat alle kinderen wereldwijd krijgen waar ze recht op hebben.

Van 19 tot 21 september komen regeringsleiders uit de hele wereld bijeen in New York om de situatie van kinderen en jongeren wereldwijd te bespreken. Minister Herfkens leidt de Nederlandse delegatie naar deze VN-top. Dinsdag laat het Platform NV-Kindertop de minister met een ludieke actie zien dat Nederland achter de Rechten van het Kind staat. Het Platform is een coalitie van 40 jongeren- en ontwikkelingsorganisaties die de handen ineen hebben geslagen om aandacht te vragen voor de rechten van kinderen.

Tijdens de actie bij de Hofvijver wordt de minister dinsdag van -Den Haag- naar -New York- gevoerd. Ze wordt uitgezwaaid door tientallen kinderen uit Nederland en het koor Kinderen voor Kinderen, dat het campagnelied 'Morgen is een Droom' zingt. Bij aankomst aan de overkant wordt Herfkens geinterviewd door een van de twee jongerenvertegenwoordigers in de Nederlandse delegatie naar de VN-kindertop.

Aansluitend geeft minister Herfkens in het Perscentrum Nieuwspoort een toelichting op de Nederlandse inzet op de komende VN-kindertop.

Mededeling voor de redacties:


- De symbolische overtocht vindt plaats op dinsdag 11 september tussen 10.45 en 12.00 uur op de noord-oost hoek van de Hofvijver, Lange Vijverberg in Den Haag

-

- De persconferentie in Nieuwspoort begint om 12.00 uur. Zaal: Wandelganger 1

Nadere informatie: Directie Voorlichting en Communicatie, Lucille Merks, tel. 070 - 348 6576 of 06-53104408

10 sep 01 09:50

Deel: ' Minister Herfkens via de Hofvijver naar de VN-Kindertop '
Lees ook