Minister Jet Bussemaker in Haarlem

PERSBERICHT

Zaterdag 14 maart:

Minister Jet Bussemaker in Haarlem

Zaterdag 14 maart is minister Jet Bussemaker (PvdA) in Haarlem. Zij deelt rozen uit en krijgt een plan aangeboden om de positie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT) te verbeteren. Ook gaat de minister in gesprek over vrijheid en discriminatie met vertegenwoordigers van Haarlemse maatschappelijke organisaties.

Vrijheid en gelijkwaardigheid

Iedereen is gelijkwaardig en moet de vrijheid hebben zichzelf te kunnen zijn. De PvdA staat voor de vrijheid van godsdienst en levensovertuiging, vrijheid van meningsuiting, gelijkheid van man en vrouw, de vrijheid van seksuele voorkeur en het bestrijden van discriminatie.

De vrijheid om jezelf te kunnen zijn en jouw talenten te ontplooien is niet vanzelfsprekend. Sommige jongeren leven in angst vanwege hun geaardheid. Andere jongeren hebben moeite met het vinden van een stageplek of een baan vanwege hun achternaam en afkomst van hun ouders. Iedere samenleving, die gelijke kansen aan al haar burgers wil bieden, zal dat steeds opnieuw moeten bevechten en bewaken. Als je de vrijheid hebt om te zijn wie je bent moet je anderen die vrijheid ook geven.

14.00 uur: rozen & roze

Vanaf 14.00 uur zal de minister samen met vrijwilligers van de PvdA rozen uitdelen op de Grote Markt. Provinciale PvdA politici bieden de minister een plan aan om de positie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT) te verbeteren. Kom langs bij de PvdA-kraam in de Grote Houtstraat om dit moment mee te maken!

15:00 uur: in gesprek over vrijheid en discriminatie

Op welke momenten staat de vrijheid van Haarlemmers onder druk? En wat kunnen we daar samen tegen doen? Hoe zorgen we ervoor samen één te zijn? Van 15.00 tot 16.00 uur gaat minister Jet Bussemaker hierover in het café van de Toneelschuur in gesprek met vertegenwoordigers van Haarlemse maatschappelijke organisaties. Deelname aan het gesprek is op uitnodiging. De bijeenkomst is openbaar, belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om als toehoorder aanwezig te zijn. Na afloop is er gelegenheid om met elkaar na te praten.

Deel: ' Minister Jet Bussemaker in Haarlem '


Lees ook