Ingezonden persbericht


Minister Kamp krijgt 'prijs' van JOVD om windmolens

Den Haag, 10 oktober 2014 - De JOOVD, de onafhankelijke liberale jongerenorganisatie van de VVD, vindt het 'onbegrijpelijk' dat minister Henk Kamp de windmolenplannen doorzet, ondanks de conclusie van het CPB dat deze windmolens de samenleving vijf miljard euro meer kosten dan ze opleveren. Om die reden reikt de JOVD de Liberale Aanmoedigingsprijs uit aan Kamp.

JOVD-voorzitter Tom Leijte: 'Zoals Mark Rutte in 2010 zei: windmolens draaien op subsidie, niet op wind. Terwijl het CPB deze bewering van Rutte nu met berekeningen staaft, gaat minister Kamp blind door met het bouwen van windmolens. Dat is onbegrijpelijk."

Het CPB heeft berekend dat de windmolenparken op zee de samenleving voor vijf miljard euro schaden. De liberale jongeren menen dat alleen socialisten nog door zouden gaan met zo'n project. Leijte: 'Terwijl er goede alternatieven beschikbaar zijn, zoals kernenergie, waait de minister mee met de wind van GroenLinks. Pure geldverspilling heeft niets met liberalisme te maken."

De plannen voor de megaparken op zee zijn gebaseerd op het energieakkoord, dat in samenspraak met milieuorganisaties is vastgesteld. De JOVD roept de minister op de regie terug te nemen: 'Het democratische mandaat ligt bij regering en parlement, niet bij de zogenaamd 'groene' belangenorganisaties of energiebedrijven,' stelt Leijte.

De Liberale Aanmoedigingsprijs wordt jaarlijks uitgereikt om iemand een liberale spiegel voor te houden. De 'prijs' ging eerder naar PVV-leider Geert Wilders en vorig jaar naar VNO-voorman Bernard Wientjes

Zoekwoorden:

Deel: ' Minister Kamp krijgt 'prijs' van JOVD om windmolens '


Lees ook