Nieuws Gemeente GroningenLaatste Nieuws

Minister-president Kok opende Vensterschool Vinkhuizen

Minister-president Kok opende Vensterschool Vinkhuizen 13 maart 2000
8 maart 2000 heeft de officiële opening van Vensterschool Vinkhuizen plaatsgevonden. Minister-president Wim Kok heeft daarvoor de openingshandeling verricht. Daarbij waren ook alle schoolkinderen aanwezig.
Het programma rond de opening bestond uit een toespraak door onderwijswethouder Henk Pijlman, gevolgd door een toespraak van minister-president Wim Kok. Vervolgens verrichtte de heer Kok buiten op het schoolplein de officiële openingshandeling, in aanwezigheid van alle schoolkinderen.
Daarna heeft minister-president Kok, vergezeld van burgemeester Wallage en wethouder Pijlman, een gesprek gehouden met een aantal bij de Vensterschool betrokkenen. Onderwerpen van gesprek waren daarbij onder meer de rol en ervaringen van de basisschool in de Vensterschool, vormgeving van de verlengde schooldag, ouderbetrokkenheid en volwasseneneducatie.
In totaal heeft Groningen nu zes Vensterscholen. De gemeente Groningen wil op termijn in elke stadswijk een Vensterschool realiseren. In 2003 zullen er dan ca. vijftien Vensterscholen zijn.

Deel: ' Minister-president Kok opende Vensterschool Vinkhuizen '
Lees ook