Vlaamse overheid

PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN MINISTER VERA DUA VLAAMS MINISTER

VAN LEEFMILIEU EN LANDBOUW Vrijdag 28 juni 2002

Minister Vera Dua koopt eerste deel stadsbos Kortrijk

Vlaams minister van Leefmilieu en Landbouw Vera Dua heeft vandaag de eerste hectaren gekocht van het stadsbos van Kortrijk. In de Preshoek, in Kortrijk, werden 18 hectaren grond verworven. Die oppervlakte zal nu systematisch worden bebost. Het stadsbos van Kortrijk moet 250 hectare groot worden.

De dienst Bos & Groen van de Vlaamse leefmilieu- administratie heeft vandaag (28 juni 2002) 18 hectare grond gekocht in de Preshoek in Kortrijk. Het overgrote deel ervan wordt de komende jaren systematisch bebost. De vandaag gekochte gronden waren al enkele jaren ingekleurd als bosuitbreidingsgebied. Momenteel is er nog één landbouwer actief. Over zijn verhuis zijn duidelijke afspraken gemaakt.

Het Kortrijkse stadsbos moet uiteindelijk 250 hectare groot worden. Zo'n 220 hectare daarvan zullen bebost worden. Dat zal gebeuren door verdere aankopen door de diensten van Minister Vera Dua in de onmiddellijke omgeving van de vandaag aangekochte 18 hectare in de Preshoek. Het Comité van Aankoop onderhandelt momenteel reeds met een aantal eigenaars van aanliggende percelen.

info : Ann Bats, woordvoerder van
minister Dua - tel. (02) 553 27 81
e-mail: persdienst.dua@vlaanderen.be

Zoekwoorden:

Deel: ' Minister Vera Dua koopt eerste deel stadsbos Kortrijk '
Lees ook