gemeente rotterdam

nr. 187
31 oktober 2008

minister verburg aanwezig bij slotdebat green & the city het congres over het groen in rotterdam

op 6 november 2008 vindt in de rotterdamsche manège het congres green & the city plaats dat door de gemeente rotterdam in het kader van het groenjaar 2008 wordt georganiseerd.

in de internationale concurrentiestrijd tussen steden neemt het groen in en om de stad een belangrijke plaats in als vestigingsvoorwaarde. rotterdam heeft de ambitie om de komende jaren aantrekkelijker te zijn als vestigingsstad voor bewoners, maar ook voor bedrijven. om beter zicht te krijgen op de kwaliteit, de context, de waardering en beleving heeft rotterdam het groot groen onderzoek laten uitvoeren. de resultaten zullen tijdens het congres gepresenteerd worden.

naast de resultaten van de onderzoeken zullen internationale voorbeelden ter inspiratie van rotterdam dienen:
- vancouver is het gelukt om gezinnen terug te krijgen in de stad. larry beasly, professor aan de university of britisch columbia en voormalig director of planning van vancouver presenteert zijn succesvolle strategie, waarbij groen een duidelijke rol heeft gespeeld;
- het emscherpark in het ruhrgebied heeft een succesvolle transformatie doorstaan. michael schwarze-rodrian, director location ruhr & investor's service ligt dit toe.
- londen, waarin voedsel als verbindend element tussen stad en landschap werd geïntroduceerd. jenny jones, voormalig voorzitter london food strategy ligt dit toe.
- chicago profileert zich als de groenste stad ter wereld: hoe hebben zij in korte tijd zoveel resultaten kunnen boeken: michael berkshire - department of planning and development chicago.
- rotterdamse landschapsarchitect adriaan geuze geeft zijn visie op de relatie tussen groen en stedelijkheid.

slotdebat
aan het eind van de dag is het de beurt aan de decisionmakers: wat kunnen nederland en rotterdam leren van deze internationale en nationale best practices van green & the city? en wat gaan we daarmee doen? er vindt een groot slotdebat plaats tussen verschillende decisionmakers, zowel vanuit de overheid, als vanuit de bouwwereld, corporaties en de landschapsarchitectuur. als afsluiting zal minister gerda verburg van het ministerie van lnv haar visie geven.

het congres maakt onderdeel uit van het programma groenjaar 2008. tijdens het groenjaar krijgt het rotterdamse groen extra aandacht. met nieuwe bomen, bijzondere activiteiten, groene verrassingen en vernieuwende initiatieven voor een mooiere groene stad na 2008.

noot voor de redactie/niet voor publicatie:

Deel: ' Minister Verburg aanwezig bij slotdebat Green & the City '


Lees ook