Ministerie van Financiën

Persbericht
PERS-2002-172
Den Haag, 03 juli 2002

Minister Zalm heropent 10-jarige lening

Overeenkomstig de emissiekalender voor het tweede kwartaal zal aanstaande dinsdag, 9 juli, de vervolguitgifte van de 5% lening 2002 per 15 juli 2012 plaatsvinden. De storting is op vrijdag 12 juli 2002 en de aflossing vindt plaats op 15 juli 2012. De coupon bedraagt 5% per jaar en de eerste rentevervaldatum is 15 juli 2003 (lange eerste couponperiode). De volgende rentebetalingen zijn jaarlijks op 15 juli.

De uitgifte vindt plaats op MTS Amsterdam volgens het toonbanksysteem via de Primary Dealers voor Nederlandse staatsleningen. MTS Amsterdam is het elektronisch handelsplatform voor Nederlandse staatsleningen. De Primary Dealers staan vermeld op de website van het Agentschap: www.dutchstate.nl alsmede op Reuters DSTAMENU, Bloomberg DSTA en Bridge 2981.

De eerste koers van uitgifte wordt bekendgemaakt op dinsdag 9 juli 2002 om 10.00 uur en kan daarna doorlopend worden aangepast. Het streefbedrag van deze emissie is 2 à 2,5 miljard euro. Door middel van vervolguitgiften wordt beoogd het uitstaande bedrag tenminste naar 10 miljard euro te brengen. Voor zover nog geen 10 miljard euro uitstaat, zal de liquiditeit worden gegarandeerd door een repo-faciliteit die ter beschikking staat van Primary Dealers.

Bij deze en volgende emissies hebben de Primary Dealers na afloop van een emissie gedurende drie dagen de mogelijkheid om maximaal 15% extra af te nemen. Deze nieuwe faciliteit staat in de kapitaalmarkt bekend als non-comp (non-competitieve bieding). Naar de mate waarin de  Primary Dealers hiervan gebruik maken neemt het uitstaande bedrag van de lening toe. Voor de actuele maandultimo stand per lening wordt verwezen naar de website van het Agentschap.

Zoekwoorden:

Deel: ' Minister Zalm heropent 10-jarige lening '
Lees ook