Ministerie van Financien

Persberichtnr.

00/021

Den Haag

2 februari 2000

MINISTER ZALM KONDIGT NIEUWE OMRUIL staatslening AAN

Minister Zalm heeft vandaag bekendgemaakt dat op 10 februari a.s. opnieuw een omruiloperatie zal plaatsvinden. Deze vijfde omruiloperatie zal plaatsvinden in het 2010-segment. De lening die kan worden aangeboden heeft een oorspronkelijke looptijd van 15 jaar en een omvang van 3,4 miljard euro. De lening die kan worden verkregen is de nieuwe 10-jarige benchmarklening.

Dit is de eerste omruil van dit jaar; vier eerdere ruilingen vonden plaats in 1999, waarbij in totaal voor 29 miljard euro is omgeruild. Door middel van deze omruil wordt de staatsschuld versneld geconcentreerd in een beperkt aantal grote benchmarkleningen en wordt de transparantie en liquiditeit in de markt voor Nederlandse staatsleningen binnen de euromarkt vergroot.

Omruiloperatie d.d. 10 februari 2000 (ISIN code)

Van Naar Bekendmaking Tenderinschrijving

koers van uitgifte tussen

7,5% 15 april 2010 5,5% 15 juli 2010 9.30 uur 9.30 en 10.00 uur

(NL0000102192) (NL0000102580)

De omruiloperatie vindt plaats in de ochtend van donderdag 10 februari door middel van een uniforme koers tender via de Primary Dealers voor Nederlandse staatsleningen. Nadat de koers van de uit te geven obligatie om 9.30 bekend is gemaakt, is inschrijving mogelijk tot 10.00 uur. Bij de inschrijving dient te worden aangegeven welk nominaal bedrag per koers van de om te ruilen lening wordt aangeboden. Het nominaal te verkrijgen bedrag wordt berekend volgens de volgende formule: Marktwaarde te ruilen lening (inclusief opgelopen rente) gedeeld door de Koers van uitgifte + opgelopen rente (in procenten). De nominale bedragen worden naar beneden afgerond op hele euros. De koers van inkoop zal kort na de sluiting van de veiling worden gepubliceerd.

De afwikkeling vindt plaats op dinsdag 15 februari 2000 en kan naar keuze geschieden via Necigef, Euroclear of Cedel. De afwikkeling van inkoop en verkoop gebeurt apart en via het zogenaamde trade for trade principe.

De Primary Dealers staan vermeld op Reuters DSTAMENU, Bloomberg DSTA en de website van het Agentschap: www.dutchstate.nl. De koers van inkoop, uitgiftekoers en het resultaat zullen worden gepubliceerd op Reuters (DSTAMENU) en Bloomberg (DSTA).

Zoekwoorden:

Deel: ' Minister Zalm kondigt nieuwe omruil staatslening aan '
Lees ook