_________
| De Vredessite / Nieuws 1999 |

Ministerie van Defensie Beklad

Amsterdam, 27 december 1999
Mariette Moors, fervent tegenstander van het militarisme, heeft maandagmorgen op haar gemakkie het ministerie van Defensie aan het Plein in Den Haag kunnen bekladden met de leuze "Heb het lef, alle kernwapens weg!" Met deze strijdkreet riep Mariette de overheid op om zelf ook actief deel te nemen aan de campagne om vrijwillig wapens in te leveren.
Het schilderen van de leuze op maandagochtend tien uur ging Mariette opmerkelijk goed af. "Het was bijzonder rustig op het Plein. Ik had een extra potje verf in een kluis op het CS achtergelaten, voor het geval ze me zouden arresteren terwijl ik met het verfen niet verder gevorderd was dan 'Heb het lef...'. In dat geval zou ik naderhand het reservepotje ophalen om de leuze af te kunnen maken." Maar tot haar eigen verbazing kon ze de gehele leuze 'Heb het lef, alle kernwapens weg!' voltooien. Een stadswacht vond het een en ander te ver gaan en bracht haar via de achterzijde het ministerie van Defensie binnen. Daar werd de activiste overgeleverd aan de politie, hetgeen volgens Mariette niet in de haak was. "Ik heb ze duidelijk gemaakt dat ik me op het terrein van Defensie had begeven, waarna de marechaussee me maar moest arresteren". Aldus geschiedde. Na een paar uur hechtenis kon zij huiswaarts keren.
De overheid heeft deze maand met de campagne op vrijwillig wapens in te leveren enkele duizenden messen, geweren en boksbeugels ingezameld. Aanstaande woensdag wordt dit materiaal vernietigd. Of de overheid dan ook haar eigen massavernietigingswapens vrijwillig afstaat en voor eens en voor altijd ontmantelt, laadt zich raden. Tot die tijd zijn acties als die van Mariette bitterhard nodig. Bron: actieblad Ravage
www.antenna.nl/ravage

_____
| dDH

Deel: ' Ministerie van Defensie beklad met 'Heb het lef'-leuze '
Lees ook