Ministerie van VWS

VWS open tijdens dag van de architectuur

Ter gelegenheid van de zesde Dag van de Architectuur, op zaterdag 3 juli 1999, opent dit ministerie tussen 11.00 en 17.00 uur zijn deuren voor iedereen die de inmiddels bekendste gebouwen van de Den Haag wel eens van binnen wil zien.
Op zaterdag vormt VWS het vertrekpunt van alle activiteiten. In het nieuwe complex verzorgen gidsen van de stichting Promotie Den Haag een aantal rondleidingen. Daarnaast zijn in en rond het nieuwe complex verschillende tentoonstellingen te bezoeken. Ook per boot kan gratis van de Haagse architectuur worden genoten via vijf verschillende vaarroutes.

Aan de vooravond van de zesde Dag van de Architectuur wordt de aftrap verzorgd door burgemeester Deetman van Den Haag als hij op vrijdag 2 juli, om 17.00 uur, de tentoonstellingen in het Haagse stadhuis opent. Het openingsprogramma wordt daarna vervolgd in het bedrijfsrestaurant van VWS met een debat tussen de Vlaamse rijksbouwmeester, bOb van Reeth, en de Nederlandse rijksbouwmeester,Wytze Patyn. Dit debat volgt op een inleiding van de plaatsvervangend Secretaris-Generaal, Cees van 't Veen, waarin het thema 'Temmen of loslaten'centraal staat.

De opening in het Haagse stadhuis is vrij toegankelijk voor het publiek. Voor het bijwonen van het debat dient u in het bezit te zijn van een toegangsbewijs. Aanmelden kan via het gratis nummer van de Rijksgebouwendienst: 0800 - 899 1103.

Bezoekers aan de 6e Dag van de Architectuur adviseren wij vooral gebruik te maken van het openbaar vervoer. Het VWS complex ligt op steenworp afstand van het Centraal Station in Den Haag. Bezoekers die met de fiets komen kunnen die stallen in de fietsenstalling van het ministerie.

Deel: ' Ministerie VWS open tijdens dag van de architectuur '
Lees ook