rijksvoorlichtingsdienst

14e ilga jaarvergadering

op initiatief van de nederlandse regering vindt op donderdag 28 en vrijdag 29 oktober de 14e jaarvergadering van de internationale lesbian & gay association-europe (ilga) plaats in het bel air hotel in scheveningen/den haag. de opening is op woensdagavond in de ridderzaal in den haag.

ruim 200 vertegenwoordigers van lhbt organisaties (homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, transgenders en biseksuelen) uit vrijwel alle landen van de raad van europa zijn aanwezig, evenals homo-organisaties uit oost- en centraal europa, zoals kirgizië, kazachstan, moldavië, georgië, servië, kroatië, turkije en rusland.

ter gelegenheid van de ilga-conferentie organiseert het ministerie van ocw op woensdag 27 oktober op het ministerie zelf (lissabonzaal) de 5e rondetafel van europese landen, de raad van europa en de europese commissie. doel van de rondetafel is om meer aandacht te krijgen voor de aanpak van discriminatie en ongelijke behandeling op grond van seksuele voorkeur of gender identiteit. de eerste rondetafel bijeenkomst vond plaats op 19 november 2004 in den haag en daarna in belgië, malta en ierland. deze informele bijeenkomst komt voort uit de behoefte om ervaringen en expertise uit te wisselen op het gebied van homo-emancipatiebeleid.

tevens ontmoeten de nederlandse koplopergemeenten homo-emancipatie collega steden uit andere europese landen elkaar op het ministerie van ocw om ervaringen uit te wisselen in betere veiligheid voor lhbt's in steden en wijken, de ouderenzorg en jongeren op school. gemeentebesturen uit schotland, berlijn, antwerpen, gent en barcelona zijn te gast op ocw.

ocw is ook de gastheer van de informele rondetafelbijeenkomst van het ministerie van defensie met vertegenwoordigers van krijgsmacht uit belgië, noorwegen, denemarken, zweden en het verenigd koninkrijk.

Deel: ' MinOCW 14e ILGA jaarvergadering '
Lees ook