Miró&CoBrA: Openingsweek trekt duizenden bezoekers naar Amstelveen

Miró&CoBrA: Openingsweek trekt duizenden bezoekers naar Amstelveen

Positieve kritieken in de pers en in gastenboek

Bezoekers gaan met GoPro camera het museum in

Kleinzoon Miro treedt op in Schouwburg Amstelveen

Miró & CoBrA

Met een zeer succesvolle eerste week van Miró&CoBrA is het duidelijk dat het Nederlands museumpubliek blij is met eindelijk weer een grote Miró tentoonstelling. In 1956 was het laatste overzicht van deze Spaanse meester in Nederland te zien. Men kan nu genieten van meer dan 100 werken van Joan Miró die in relatie zijn gebracht met meer dan 80 werken van leden van de Cobra beweging.

Miró & GoPro

Voor het eerst biedt een Nederlands museum bezoekers een GoPro camera aan tijdens de tentoonstelling. Bezoekers filmen met deze actiecamera hun hele bezoek en delen dat on-line met liefhebbers die nog niet zijn geweest of helemaal niet kunnen gaan. Miro & GoPro vind plaats binnen het programma Miró&Ik, een serie van activiteiten waarbij de aandacht van de bezoeker voor het werk centraal staat.

Joan Punyet Miro: Dada, Surrealism and CoBrA never die!

De kleinzoon van de kunstenaar en tevens directeur van de Succesió Miró heeft bijzondere eigenzinnig manier om het werk van Joan Miró onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Op 11 november geeft hij een voordracht in de Schouwburg van Amstelveen waarbij een stoere motor op het podium hand in hand gaat met lieflijke 8mm familiefilms en een hartstochtelijk betoog over de relatie dada-isme, het surrealisme en CoBrA.

Enkele reacties:

‘…hele bijzondere tentoonstelling, uniek in de wereld’ -Jan Sierhuis, kunstenaar te Amsterdam

‘…De belangrijkste verworvenheid van Miró&CoBrA is dat die internationale sfeer weet op te roepen van vrij in de licht zwevende creatieve ideeën, waarvan niemand precies weet waar ze vandaan komen.’ -Riki Simons in Elsvier

‘I enjoyed being here and seeing Miro, Dank you vel’­­­ -Virginie, Paris

‘fantástica exposición. El vuelo del imagianere más especial en el cosmos’ -Benita Wiesschy

‘Amazing Udstilling, love from Copenhagen’-Vibel Christensen

‘Un impresionante museo en Cobra y sus ideas. Las composiciones están llenas de emoción y mujeres de Miro son Fantastico’ -Elimer Moehado, Spanje

De tentoonstelling Miró&CoBrA is te zien tot 31 Januari 2016. Het museum is open van dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 17:00.

Deel: ' Miró&CoBrA Openingsweek trekt duizenden bezoekers naar Amstelveen '


Lees ook