Politiebericht Eindhoven e.o. 7-08-2001
3ePersberichtdinsdag7augustus2001

Politieberichten

Eindhoven: Aanhoudingen na bedreiging met vuurwapen Donderdag 2 augustus rond 19.00 uur werd op de hoek Boschdijk en Fellenoord een 35-jarige Eindhovenaar bedreigd met een vuurwapen. Naar aanleiding van dat feit startte de politie een onderzoek dat resulteerde in drie aanhoudingen. Een 25-jarige Eindhovenaar werd vrijdagmiddag 3 augustus in zijn woning aangehouden. In de woning vond de politie enkele patronen en enkele bolletjes harddrugs. Op zaterdag 4 augustus werd een 36-jarige Eindhovenaar aangehouden die verdacht werd het slachtoffer met een vuurwapen te hebben bedreigd. Op maandag 6 augustus werd een 35-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij was degene die bedreigd was maar had daarvan geen aangifte gedaan. Hij had kort voor deze bedreiging anderen bedreigd. Het vuurwapen is niet gevonden. De bedreigingen vloeiden voort uit problemen rond drugszaken, schulden en problemen binnen relaties. Na hun inverzekeringstelling zijn de verdachten met een dagvaarding naar huis gestuurd.

Eindhoven: Verkeerscontrole
Dinsdag tussen 9.00 en 12.00 uur is op de Hastelweg een verkeerscontrole gehouden. 36 automobilisten kregen een proces-verbaal: 28x geen gordel; 1x rijden door roodlicht; 1x geen voorrang verlenen; 1x niet tonen van geldig rijbewijs; 4x te hard rijden en 1x geen APK keuring.

Helmond: Snelheidscontrole
Dinsdagmorgen tussen 8.35 en 10.45 uur is op de Lage Dijk een snelheidscontrole gehou-den. 1009 voertuigen zijn gecontroleerd. 94 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/u.

Dinsdag tussen 11.25 en 13.20 uur is een snelheidscontrole gehouden op de Engelseweg. Van de 1133 gecontroleerde voertuigen reden er 87 sneller dan 50 km/u. Zij kregen een pro-ces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 77 km/u.

Helmond: Aanrijding met gewonde
Dinsdagmiddag rond 14.05 uur raakte bij een aanrijding op de Weth. Van Wellaan een 16-jarige bromfietster uit Bakel gewond. Zij reed daar over het fietspad richting Weth. Ebbenlaan. Plotseling draaide de voor haar rijdende 68-jarige automobilist uit Geldrop rechtsaf een inrit op. Hij verleende haar daarbij niet de vrije doorgang. De bromfietster kwam ten val. Zij is voor onderzoek overgebracht naar het Elkerliek ziekenhuis

Mierlo: Mishandeling buschauffeur
Dinsdagmiddag rond 15.10 uur is op de Santheuvel een 52-jarige buschauffeur uit Helmond mishandeld. Hij weigerde daar een onbekende man te vervoeren. De man was in het bezit van een verlopen plaatsbewijs. De chauffeur attendeerde de man daar meerdere malen op en verzocht hem een kaartje te kopen. De man gaf daar geen gehoor aan. Hierop gooide de chauffeur het verlopen plaatsbewijs in een vuilnisbak. De man vroeg het verlopen plaats-bewijs terug. Vervolgens verzocht de chauffeur de man de bus te verlaten. Even daarna legde de man fl. 25,- op de betaaltafel. De chauffeur zei daarop tegen de man dat hij de bus moest verlaten en dat hij hem niet mee nam. Direct daarop pakte de man een krant en gooide die naar de chauffeur. Onmiddellijk daarna verzocht de chauffeur de man de bus te verlaten. Die nam dat niet. Hij trok de chauffeur naar buiten en gaf hem een stevig knietje in het gelaat. Vervolgens sleurde de man de chauffeur in het rond. Hierop sloeg de chauffeur met een stempel de onbekende man, die losliet en snel wegliep. De man raakte gewond aan zijn hoofd. De chauffeur liep enkele kleine verwondingen op aan zijn gezicht en klaagde over hoofdpijn.

Budel: Snelheidscontrole
Dinsdag tussen 9.30 en 14.45 uur is op de Mulkstraat een snelheidscontrole gehouden. Van de 675 gecontroleerde voertuigen reden er 320 sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 95 km/u.

Geldrop: Diefstal motor
Dinsdag tussen 2.00 en 11.00 uur is vanaf de Abel Tasmanstraat een afgesloten rode twee-wielige motor, Honda VFR750F, kenteken MS-31-HD, gestolen.

Best: Verkeerscontrole
Dinsdagmiddag tussen 14.00 en 16.15 uur is op de Prinses Beatrixlaan een bromfietscontro-le gehouden. 21 bromfietsers kregen een proces-verbaal: 4x zonder helm; 13x te groot vermogen; 3x geen deugdelijke remmen en 1x geen verzekering.

Dinsdagmiddag tussen 13.35 en 16.00 uur is op de Oirschotseweg een snelheidscontrole gehouden. 1578 voertuigen zijn gecontroleerd. 212 daarvan kregen een proces-verbaal omdat zij sneller reden dan 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 82 km/u.

Beek en Donk: Eenzijdig ongeval met gewonde
Dinsdagmiddag rond 12.40 uur raakte bij een eenzijdig ongeval op de Gemertseweg een 54-jarige automobilist uit Helmond gewond. De man reed daar richting Beek en Donk. Door on-bekende oorzaak reed de automobilist op een aldaar gelegen vluchtheuvel en kwam ver-volgens rechts van de weg tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De man is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Eindhoven: Alcohol
Dinsdagavond rond 19.00 uur is een 45-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Even daarvoor had hij een aanrijding veroorzaakt op de Fellenoord. Hij was daar tegen een voor hem rijdende personenauto, bestuurd door een 28-jarige man uit Eindhoven, die moest remmen gebotst. De 45-jarige Eindhovenaar bemerkte dat te laat en kon zijn voertuig niet tijdig tot stilstand brengen. De 45-jarige man bleek gedronken te hebben. Hij blies 1,10 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Eindhoven: Verdachte mishandeling aangehouden
Dinsdagavond om 20.15 uur is op het kermisterrein van het Winkelcentrum Woensel een 15-jarige meisje uit Eindhoven aangehouden. Zij had daar een 14-jarig meisje uit Eindhoven mishandeld. Toen het slachtoffer uit een attractie stapte liep de 15-jarige Eindhovense naar haar. Zonder dat zij daartoe aanleiding gaf sloeg en schopte de 15-jarige het slachtoffer meerdere malen in het gezicht en in haar buik. De gewaarschuwde politie trof beiden daar aan. De verdachte is na verhoor in het politiebureau heengezonden.

Helmond: Verdachte winkeldiefstal aangehouden
Dinsdagmiddag rond 17.00 uur is op de Havenweg een 29-jarige man uit Bakel aangehou-den. Kort daarvoor had hij twee truien uit een winkel op de Veestraat gestolen zonder deze af te rekenen. Hij verliet de winkel en liep naar een geparkeerde auto op de Havenweg. Een medewerkster volgde de man en zag dat de man de truien in de auto stopte. Meteen daarop waarschuwde zij de politie, die de verdachte bij de auto trof. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Bromfietscontrole
Dinsdag tussen 15.00 en 17.30 uur is een bromfietscontrole gehouden op de Overloop en de Achterste Straakven. 4 bromfietser kregen en proces-verbaal. 3x geen helm en 1x rijden op een bromfiets beneden de 16 jaar.

Deel: ' Mishandeling buschauffeur in Mierlo '
Lees ook