Politiebericht Friesland: Friesland 5-10-2001
Politieberichten van 4/10 (13.00 uur) t/m 5/10 (07.00 uur)

Gerkesklooster: inbraak auto
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Lauwers. Hoe men in de auto is gekomen, werd niet duidelijk. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen, alsmede 9 cd`s. Het dasboard werd vernield. De eigenaresse, een 25-jarige inwoonster van Gerkersklooster, heeft aangifte gedaan.

Dezelfde nacht werd ook ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Gauw. Uit deze auto werd een radio/cd-speler weggenomen, alsmede een 60-tal cd`s. De eigenaar, een 21-jarige inwoner van Gerkesklooster, heeft aangifte gedaan.

Ee: mishandeling
Donderdag omstreeks 10.00 uur werd een 28-jarige inwoner van Engwierum op de Stienfeksterwei met zijn bestelauto klemgereden door een tractor met aanhangwagen, die bestuurd werd door een 34-jarige inwoner van Westergeest. De inwoner van Engwierum werd hierop geschopt en geslagen door de bestuurder van de tractor, die vervolgens achteruit met de tractor tegen de bestelauto aanreed. Daarna is de verdachte al scheldend weggereden. Het slachtoffer liep een dikke lip op. Volgens het slachtoffer is de verdachte afgunstig vanwege de koop van landbouwgrond door hem. De verdachte wilde deze grond namelijk ook graag hebben. De verdachte moet nog worden gehoord.

Lemmer: aanrijding met gewonde
Donderdag omstreeks 10.00 uur reed een 52-jarige inwoner van Wijckel met zijn personenauto over de Rondweg. Hij bracht zijn auto tot stilstand voor de rode stoplichten van de brug over de Zijlroede. De bestuurder van een vrachtwagen, die achter hem reed, had dit te laat in de gaten. De vrachtwagenbestuurder, een 49-jarige inwoner van Elahuizen, botste vervolgens tegen de voor hem stilstaande personenauto. De inwoner van Wijckel werd met nek- en rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Dokkum: aanrijding vuilniswagen
Donderdag omstreeks 11.50 uur vond op de kruising Lauwersseewei Trekweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een vuilniswagen van de gemeente Dongeradeel. De bestuurster van de personenauto, een 78-jarige inwoonster van Dokkum, kwam vanaf de Trekweg en verleende op de kruising geen voorrang aan de vuilniswagen, die over de Lauwersseewei reed en bestuurd werd door een 32-jarige inwoner van Gytsjerk. De vuilniswagen kwam vervolgens op zijn kant in de berm van de weg tot stilstand. Bij deze aanrijding vielen geen gewonden.

Leeuwarden: straatroof
Donderdag omstreeks 13.15 uur fietste een 55-jarige inwoonster van Leeuwarden, over het Zuiderplein. Toen zij ter hoogte was van de ING-bank voelde zij plotseling dat de tas van arm werd afgerukt. Een blanke man in een bruine leren jas ging er op de fiets met haar tas vandoor. In de tas zaten boeken, een sleutelbos, een bankpasje en wat kleingeld. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Bolsward: vechtpartij op de kermis
Donderdag omstreeks 14.15 uur werd een 15-jarige jongen uit Schettens op de kermis op het Plein mishandeld door een groepje van 4 jongens. De aangever werd bij een kermisattractie opzij geduwd door een 15-jarige jongen uit Bolsward. Toen de aangever hier iets van zei, werd hij bedreigd door die jongen. De aangever is toen weggelopen en werd vervolgens op het kermisterrein door een groepje van 4 jongens, waaronder de Bolswarder geschopt en geslagen. De andere jongens waren 15, 12 en 15 jaar en zijn allen afkomstig uit Bolsward. De verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen hen is proces-verbaal op gemaakt. De aangever liep een gezwollen rechter jukbeen op.

Drachten: snelheid
Donderdag omstreeks 14.45 uur reed een 36-jarige inwoner van Leeuwarden met een snelheid van 171 kilometer per uur over de Rijksweg N31(Waldwei), terwijl aldaar 100 kilometer is toegestaan. De bestuurder kreeg een bekeuring en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Ureterp: aanrijding licht gewonde
Donderdag omstreeks 13.40 uur vond op het brom- en fietspad aan de Weibourren een aanrijding plaats tussen een fietser en een bromfietsster. De fietser, een 12-jarige jongen uit Ureterp haalde een aantal fietsers in en kwam daarbij op gedeelte van het fietspad terecht, dat was bestemd voor de tegemoetkomende fietsers en bromfietsers. Hij kwam hier in botsing met een bromfiets, die werd bestuurd door een 19-jarige inwoonster van Hemrik. Beiden kwamen ten val. De jongen bezeerde zijn vinger en voet, terwijl de bromfietsster verwondingen opliep aan hand en arm. Zij werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Hallum: geen rijbewijs
Donderdag omstreeks 17.35 uur werd op de Langebuorren een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 42-jarige inwoner van Hallum, bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Het rijbewijs van de man was sinds 23 mei 2001 ongeldig verklaard. ( wegens rijden onder invloed/ niet meewerken aan verplichte cursus). Tevens bleek, dat de auto waarin hij reed, niet verzekerd was. Voor de geconstateerde overtredingen kreeg de bestuurder een bekeuring.

Harlingen: aanhouding met verzet
Donderdag omstreeks 17.00 uur werd op de P.W.A Cort v.d. Lindenstraat een 27-jarige inwoner van Harlingen aangehouden. De man moest nog een gevangenisstraf van 15 dagen uitzitten. Bij zijn aanhouding verzette de man zich hevig. Hij werd geboeid overgebracht naar het bureau. De man liep bij zijn verzet een gebroken neus op. Na behandeling door een arts werd de man ingesloten.

Veenwouden: inbraak woning
Donderdag tussen 06.45 en 21.45 uur werd ingebroken in een woning aan de Burg. Faberweg. Via verbreking van het keukenraam kwam men de woning binnen. Uit de woning werden een tv en sieraden weggenomen. De bewoonster, een 45-jarige vrouw, heeft aangifte gedaan.

Makkum: vernieling
Donderdag omstreeks 23.10 uur kreeg een groepje Nederlanders ruzie met een groepje Duitsers. De Nederlanders daagden de Duitsers uit. Toen die hierop ingingen, vluchten de Nederlanders een café aan de Waagsteeg binnen en deden de deur op slot. De Duitse jongeren gooiden toen twee fietsen tegen de deur van het café waardoor er een ruit sneuvelde en de fietsen werden beschadigd. Twee Duitse jongeren, 17 en 18 jaar, beiden uit Hamburg, werden aangehouden ter zake vernieling. De verdachten werden overgebracht naar het bureau en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De politie heeft de zaak in onderzoek en sluit niet uit dat nog meer jongeren zullen worden aangehouden.

Jelsum: onder invloed
Vrijdag omstreeks 00.50 uur werd op de Bredyk een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 24-jarige inwoner van Marrum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 245 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Leeuwarden: huisvredebreuk
Vrijdag omstreeks 01.30 uur werd een 37-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden ter zake huisvredebeuk. De verdachte was de woning van haar ex-vriend aan de 2e Koestraat binnengedrongen en wilde deze niet verlaten. Ook nadat verschillende malen gevorderd was, bleef de vrouw in de woonkamer zitten. De vrouw daarop aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Dokkum: onder invloed
Vrijdag omstreeks 02.45 uur werd op de Parklaan een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 36-jarige inwoner van Dokkum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 230 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Burgum: inbraak woning
Donderdag tussen 20.00 en 22.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Freerk Bosgraafstraat. De gehele woning werd doorzocht. Uit de woning werden sieraden (waaronder een antiek gouden horloge), een digitale camera, een videorecorder, een videocamera en twee computers weggenomen. De bewoonster, een 64-jarige vrouw, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: belediging
Vrijdag omstreeks 03.10 uur werd een 32-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden ter zake belediging. Agenten kwamen bij de verdachte aan de deur aan de Delistraat in verband met geluidsoverlast. De man had de muziek veel te luid staan. Met de man was geen redelijk gesprek te voeren en toen hij de agenten uitschold en beledigde, werd hij aangehouden. Bij zijn aanhouding pleegde de man verzet. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Deel: ' Mishandeling door afgunstige boer in het Friese Ee '
Lees ook