KNWV

DATUM: 18-6-2002

TOPSPORT - Mitch booth ernstig geblesseerd uitgevallen tijdens ronde van texel.

---

EDS Sailing Team, Ronde van Texel

Het EDS Sailing Team met Herbert Dercksen en Mitch Booth is vandaag uitgevallen in de ronde van Texel. Mitch Booth raakte ernstig
geblessseerd toen de boot over de kop sloeg bij de noordpunt van het eiland. In volle vaart raakte Booth het zwaard van de boot. Booth kon zich zeer moeilijk bewegen en had veel pijn.

Met een rescue boot werd Booth van het water gehaald en ging
vervolgens met ambulance naar Den Helder. Gevreesd werd voor een ernstig rug- of heuplestel. Na nader onderzoek blijkt dat Booth zeer ernstige kneuzingen had opgelopen. Er was gelukkig niets gebroken of ernstig beschadigd. Booth kon vanavond nog niet zelf opstaan en blijft nog een dag ter observatie in het ziekenhuis.

Met een van pijn vertrokken gezicht werd de ervaren catamaran zeiler in een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis in Den Helder. Het team lag op dat moment op een vijfde plaats in de race. Met volle snelheid verloren ze de macht over de boot. Herbert Dercksen vertelt, "We gingen denk ik zo een 25 knopen (45 kilometer) toen de onderste romp zich in het water boorde en wij over de kop sloegen. Mitch zat op de bovenste romp en schoot tegen het zwaard aan. Ik werd van de boot weggeslingerd. Heel erg jammer voor Mitch maar ik ben erg blij en opgelucht dat er niets ernstigs gebeurd is. Het zag
er op het water even heel slecht uit."

Het EDS Sailing Team nam deel aan de Ronde van Texel (15 juni) in de voorbereiding op de Olympische Spelen in Athene. De Ronde van Texel is de grootste catamaran wedstrijd ter wereld waaraan 800 boten meedoen. Booth en Dercksen voeren dan op een Hobby Fox (Formule 18).

Laat meer artikelen zien over: KNWV Topsport
---

Deel: ' Mitch Booth ernstig geblesseerd uitgevallen tijdens ronde van Texel '
Lees ook