Persberichten - 13/03/2003

Mitiska: Partnership van GIFI en IDE voor Benelux

Ternat, 13 maart 2003 Mitiska N.V. heeft een joint-venture overeenkomst getekend met GIFI, de Franse marktleider in de distributie van prijsgunstige artikelen (non-food), waardoor GIFI een 50% participatie zal verwerven in IDE mits onderschrijving van een kapitaalverhoging.

IDE is een 100% dochteronderneming van Mitiska N.V. actief in de woninginrichtingsector, waarvan het productengamma zich situeert rond de categorieën wonen, koken, slapen en geschenken. IDE biedt cash & carry producten aan aantrekkelijke prijzen. IDE telt 25 verkoopspunten in België en realiseert een omzet van circa 27 mio EUR.

GIFI, genoteerd op EURONEXT Parijs, is marktleider in de distributie van prijsgunstige artikelen. Met zijn 184 winkels haalde GIFI in 2002 een omzet van 272 mio EUR.

Via deze joint-venture wensen beide partijen het GIFI concept te introduceren in de IDE winkels en de IDE groep verder te ontwikkelen in de Benelux. Deze operatie, met een voorziene inbreng van 5 mio EUR, biedt IDE de kans door te groeien in haar marktsegment, gesteund door een erkend succes in Frankrijk met internationale ambities. Deze transactie is een verdere stap van Mitiska naar stabilisering en concentratie op enkele kernactiviteiten.

De inwerkingtreding van deze joint-venture wordt voorzien voor mei 2003, na audit van de jaarrekeningen.

FINANCIELE KALENDER
Publicatie jaarresultaten 2002: 31 maart 2003 Algemene aandeelhoudersvergadering 2002: vrijdag 6 juni 2003

Bron: Mitiska
Provider: Euronext Brussels

Zoekwoorden:

Deel: ' Mitiska Partnership van GIFI en IDE voor Benelux '
Lees ook