Mitsubishi lanceert nieuwe Eclipse in Amerika

(10 Mei 1999)

PERSBERICHT:

Exclusief voor de Noord-Amerikaanse markt heeft Mitsubishi de schitterende nieuwe Eclipse onthuld. De opwindende vierpersoons- sportcoupé beleefde zijn publieksdebuut op de 1999 New York International Auto Show begin april.

De nieuwe Eclipse is ontwikkeld door Mitsubishi Motor R&D in Noord-Amerika. Het model borduurt voort op de toon die vorig jaar werd gezet met het SST concept-model. Strakke vormen, scherpe lijnen en een gespierde uitstraling kenmerken de nieuwe Eclipse. Het cab-forward ontwerp bezorgt de auto een exclusieve en futuristische uitstraling. Tegelijkertijd oogt de auto brutaal en geraffineerd. Ondanks het fraaie ontwerp is de vormgeving ook functioneel.

Sportronic
Mitsubishi levert de Eclipse met twee krachtige motoren. De sterkste is een 3,0 liter V6-motor. Deze krachtbron is goed voor 205 pk/150 kW. De Eclipse is er ook met een extra sportieve variant van de INVECS II automaat: de Sportronic. Deze automaat past zich aan het rijgedrag van de bestuurder aan. Tevens houdt deze transmissie rekening met de wegcondities. Bovendien is de Sportronic bruikbaar op twee manieren: als een gewone automaat en als handbak zonder koppeling. In deze stand komt de sportieve inborst van de nieuwe Eclipse het beste tot zijn recht. De coupé is er ook met een nieuwe, 154 pk/113 kW sterke, 2,4 liter viercilinder. Deze levert Mitsubishi handgeschakeld of met de gewone INVECS II-automaat.

Langer breder. Hoger
In vergelijking tot zijn voorganger is de wielbasis van de nieuwe Eclipse 50 mm langer. De totale auto groeide zelfs 80 mm. Voor een nog betere wegligging maakten de ingenieurs de coupé tevens 15 mm breder. Ook in de hoogte nam de Eclipse 15 mm toe. Deze winst komt volledig ten goede aan de interieurruimte. De bagageruimte is eveneens toegenomen. De nieuwe Eclipse heeft standaard airbags en is als optie leverbaar met zij-airbags. Daarnaast heeft de Mitsubishi onder meer airconditioning, elektrisch bedienbare ramen en centrale portiervergrendeling. De topversie is standaard voorzien van 17 inch lichtmetalen wielen.

Net als zijn voorganger is de Mitsubishi Eclipse specifiek ontworpen voor de Amerikaanse markt. Vanaf volgend jaar 2000 verwacht de fabrikant er jaarlijks 55.000 te verkopen. Het is nog niet bekend of de auto naar Europa zal komen.

Deel: ' Mitsubishi lanceert nieuwe Eclipse in Amerika '
Lees ook