Mitsubishi Mirage Dingo debuteert in Japan

(16 Februari 1999)

PERSBERICHT:

Mitsubishi heeft in Japan de Mirage Dingo geïntroduceerd. Het is het eerste model van een geheel nieuwe reeks Smart Utility Wagons (SUW). De Mirage Dingo is daarmee de nieuwste uitbreiding van Mitsubishi's Space-lijn. Voor de aandrijving zorgt een nieuwe viercilinder 1.5 GDI-motor, de kleinste direct ingespoten benzinemotor van dit moment.

Qua afmetingen is de Mirage Dingo (lengte 3.885 mm) enigszins vergelijkbaar met de Nederlandse Space Star. Het SUW-concept is Mitsubishi's nieuwe benadering van het begrip ruimtewagen. Gebruiksgemak heeft bij de ontwikkeling van de auto voorop gestaan, samen met een hoge mate van milieuvriendelijkheid. Ook bij de toekomstige SUW's zullen deze begrippen centraal staan. De Mirage Dingo is het eerste model van Mitsubishi's nieuwe generatie slimme ruimtewagens. Mitsubishi verwacht in Japan maandelijks 4.000 Mirage Dingo's te verkopen. De auto komt niet naar Europa.

Unieke Space lijn
Mitsubishi is al sinds de jaren tachtig voorloper op het gebied van ruimtewagens. De introductie van deze SUW onderstreept het feit dat dit type auto de kern vormt van het modellengamma van Mitsubishi in de toekomst. Nu al heeft de fabrikant een uitgebreide lijn van ruimtewagens in het programma. Onlangs introduceerde Mitsubishi in Nederland de nieuwe, grotere Space Wagon als grote broer van de in Nederland gebouwde Space Star. Later dit jaar volgt de Space Runner, die qua maatvoering tussen deze modellen valt. Daarmee is de unieke Space lijn van Mitsubishi voor Europa compleet.

Huiskamer op wielen
Bij het interieur van de SUW's zijn de ontwerpers van Mitsubishi uitgegaan van het 'huiskamer op wielen' idee: een prettige sfeer gaat hand in hand met veel comfort. Door het gedrag in de auto uitgebreid te bestuderen is bijvoorbeeld een ideale zitpositie gecreëerd, zowel voor- als achterin. Zo is bij de Mirage Dingo bijvoorbeeld de in- en uitstap bijzonder gemakkelijk en hebben alle passagiers ruim zicht. Dankzij de doordachte opstelling van de stoelen is het mogelijk vrij door de auto te 'lopen', zowel van links naar rechts als van voren naar achteren.

Kleinste GDI-motor uitermate schoon
Veel aandacht is besteed aan het milieu. Mitsubishi bouwt de Mirage Dingo volgens een zeer efficiënte productiemethode, terwijl een groot aantal onderdelen van het model eenvoudig is te recyclen. Belangrijk is de 1,5 liter GDI-motor: deze is bijzonder zuinig en schoon. De viercilindermotor heeft twee bovenliggende nokkenassen en vier kleppen per cilinder. Het maximale vermogen bedraagt 105 pk bij 6.000 toeren per minuut. Het maximale koppel is 140 Nm en komt al vrij vanaf 3.500 t.p.m. Net als zijn grotere broers, die onder andere voorin de Carisma, Galant, Space Star en Space Wagon liggen, blinkt hij uit door zuinigheid, een zeer lage CO2 uitstoot en een soepel en krachtig karakter.

Deel: ' Mitsubishi Mirage Dingo debuteert in Japan '
Lees ook