Anti Racisme Informatie Centrum

MIXT Racism Beat It Festival

19 augustus 2001 Recreatiegebied Spaarnwoude

Op zondag 19 augustus vindt het negende gratis toegankelijke MIXT Racism Beat It Festival plaats in Recreatiegebied Spaarnwoude. Van 11.30 tot 23.00 uur zullen op vier podia artiesten optreden met als centraal thema Lets get MIXT!. Grote namen uit onder andere de Turkpop, raï en kawina staan naast populaire artiesten uit de dance, hiphop en pop. Speciale aandacht is er voor jong talent en twee fusion projecten.

MIXT Stichting voor interculturele projecten (MIXT) presenteert op het Lets get MIXT podium afwisselend Roots -met Hamid Bouchnak (raï) en La Rouge (kawina)- en Rhythm met Alice Deejay, Birgit, Brainpower, Bomfunk MCs, Kane en een speciale set van Chemistry met DJs Marcello & Mark van Dale.

Ook dit jaar zijn er twee bijzondere fusion projecten. Birgit zal haar muzikale grenzen verleggen en treedt samen op met La Rouge. Chemistry zal samen met special guests het festival op spectaculaire wijze afsluiten door muziekstijlen vanuit de hele wereld te vermengen tot een dampende dance-mix.

Naast het Lets get MIXT! podium zijn er drie andere podia. Het DOEN podium geeft jong talent de kans zich te profileren naast nieuwe sterren als Ivar, Yinka, The Proov, Izaline Calister en Beef. Ook treden hier de MIXT Talenten van de MIXT R&B All Stars, MIXT Young Colourful & Talented Show en MIXT R.A.P. op. In MIXT AZC Dome tonen artiesten uit verschillende asielzoekerscentra kunst en cultuur uit landen van herkomst. Nieuw op het festival is het Bat Beats Podium by Bacardi. Een latin dance tent die bol staat van de samba, marcha, maracatù, merengue, jungle en latin house. Hier treden onder andere Zuco 103, DJ Roog en de afro-Braziliaanse band Medicamento op.

Bezoekers kunnen zelf actief deelnemen aan vele muziek- en dansworkshops. Er is een divers workshop aanbod van rap, percussie, latin streetdance maar ook traditioneel oriëntaalse dans. Aan de kinderen is ook gedacht. Er is onder andere poppenkast, een kinder salsaschool en een springkussen.

Het festival wordt gepresenteerd door jongeren geassisteerd door bekende Nederlanders, zoals Eddy Zoey, Gijs Staverman, Juan Welsh, Niels Hoogendijk, en Bradaz. Afgelopen woensdag 13 juni werd het MIXT Racism Beat It Festival in Nigttown Rotterdam tijdens het jaarlijkse Gala van de Vereniging van Nederlandse Poppodia (VNP) uitgeroepen tot festival van het jaar. Met veel trots ontving MIXT het IJzeren Podiumdier dat namens alle poppodia en festivals in Nederland werd uitgereikt.

Naast het MIXT Racism Beat It Festival waren Bevrijdingsfestival Zwolle en Lowlands genomineerd. Het MIXT Racism Beat It Festival werd vorig jaar door 45.000 mensen bezocht. Het festival terrein in Spaarnwoude is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Tussen NS Station Sloterdijk en het festivalterrein rijden de gehele dag pendelbussen.

Meer informatie en het complete programma van het festival is te vinden op de website: www.mixt.nl. Ook is er een infolijn: 0900- 3005950 (75cpm).

MIXT streeft naar meer begrip, kennis en respect tussen jongeren met verschillende culturele achtergronden. Daarnaast wil MIXT een bijdrage leveren aan de deelname van jongeren aan kunst & cultuur. Zij doet dit via evenementen, talentenjachten en onderwijsprojecten waarin muziek centraal staat.

Last update: 22-06-01

Deel: ' MIXT Racism Beat It Festival in Recreatiegebied Spaarnwoude '
Lees ook