Vluchtelingenwerk Nederland

MIXT Racism Beat It Festival

19 augustus

Op zondag 19 augustus vindt het negende gratis toegankelijke MIXT Racism Beat It Festival plaats in Recreatiegebied Spaarnwoude. Van 11.30 tot 23.00 uur treden op vier podia artiesten op met als centraal thema 'Let's get MIXT!'. Grote namen uit onder andere de Turkpop, raï en kawina staan naast populaire artiesten uit de dance, hiphop en pop. Speciale aandacht is er voor jong talent en twee fusion projecten. MIXT Stichting voor interculturele projecten (MIXT) presenteert op het Let's get MIXT podium afwisselend Roots -met Hamid Bouchnak (raï) en La Rouge (kawina)- en Rhythm met Alice Deejay, Birgit, Brainpower, Bomfunk MC's, Kane en een speciale set van Chemistry met DJ's Marcello & Mark van Dale.
Naast het Let's get MIXT! podium zijn er drie andere podia. Het DOEN podium geeft jong talent de kans zich te profileren naast nieuwe sterren als Ivar, Yinka, The Proov, Izaline Calister en Beef. Ook treden hier de MIXT Talenten van de MIXT R&B All Stars, MIXT Young Colourful & Talented Show en MIXT R.A.P. op.
In MIXT AZC Dome tonen artiesten uit verschillende asielzoekerscentra kunst en cultuur uit landen van herkomst. Nieuw op het festival is het Bat Beats Podium, een latin dance tent die bol staat van de samba, marcha, maracatù, merengue, jungle en latin house. Hier treden onder andere Zuco 103, DJ Roog en de afro-Braziliaanse band Medicamento op. Bezoekers kunnen zelf actief deelnemen aan vele muziek- en dansworkshops. Er is een divers workshop aanbod van rap, percussie, latin streetdance maar ook traditionele oriëntaalse dans. Aan de kinderen is ook gedacht. Er is onder andere poppenkast, een kinder salsaschool en een springkussen.
Het MIXT Racism Beat It Festival werd vorig jaar door 45.000 mensen bezocht. Het festival terrein in Spaarnwoude is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Tussen NS Station Sloterdijk en het festivalterrein rijden de gehele dag pendelbussen.
Meer informatie en het complete programma van het festival is te vinden op de website: www.mixt.nl. Ook is er een infolijn: 0900-3005950 (75cpm).

Deel: ' MIXT Racism Beat It Festival op Spaarnwoude '
Lees ook