MKB-Nederland

MKB Nieuws, bericht

11-05-2002
MKB-Nederland organiseert uniek International Small Business Congress
Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van MKB-Nederland is Nederland dit jaar gastland voor het International Small Business Congres 2002. Dit grootste internationale congres voor het midden- en kleinbedrijf wordt sinds 1974 jaarlijks wisselend per continent gehouden. Nederland was slechts één keer eerder gastheer, namelijk in 1984. Volgend jaar is Singapore aan de beurt.
Het ISBC 2002 vindt van 27 tot en met 30 oktober plaats in het RaiCongresCentrum in Amsterdam. Het thema is Small business, big markets, one world" We bieden een veelzijdig en actueel programma met topsprekers en aansprekende internationale praktische ervaringen. Het is een unieke mogelijkheid om (internationale) contacten te leggen en in korte tijd je te oriënteren wat er in het economische landschap gaande is. Samenwerking is essentieel voor mkb-ondernemers om het hoofd te bieden aan de snel veranderende omstandigheden en wensen van klanten en consumenten. Met het ISBC 2002 presenteert ons land en in het bijzonder MKB-Nederland zich nadrukkelijk als trendsetter. Ik verwacht dat branche-organisaties, ondernemers en organisaties deze unieke kans niet voorbij laten gaan."

Informatie: F. Kamsteeg

. Het doel van het congres is het belang van het mkb te onderstrepen, de bijdrage die het mkb levert aan de economische en sociale ontwikkeling, het in contact brengen van het veelzijdige veld van bij het mkb betrokken organisaties en instellingen en het presenteren van actuele ontwikkelingen. Dat gebeurt door een aantal topsprekers tijdens plenaire bijeenkomsten en door een groot aantal internationale inleiders tijdens negen deelsessies.

Er zijn drie hoofdlijnen in het programma. Allereerst Europa, met als invalshoeken de voortgaande Europese éénwording en de invoering van de euro. Wat betekent dit voor het mkb en hoe kijken landen buiten Europa hier tegen aan? Vervolgens ontwikkelingen op het gebied van ICT en kansen voor het mkb wereldwijd. En als derde de vraag hoe het mkb moet reageren op de snel wijzigende omgeving en hoe het mkb zich het beste kan organiseren en aan branches en individuele organisaties ondersteuning kan bieden.

Tijdens de openingsbijeenkomst op maandagochtend 28 oktober spreekt de voorzitter van het International Steering Committee van de ISBC-organisatie Luiz Eduardo Magelhaes uit Brazilië. Vervolgens MKB-Nederland voorzitter Hans de Boer en een lid van het (nieuwe of nog demissionaire) kabinet. Om het belang van het ISBC 2002 te onderstrepen zal onder voorbehoud koningin Beatrix aanwezig zijn! Op de aansluitende eerste plenaire bijeenkomst (Europa) in het Auditorium van de Rai spreekt Erkki Liikanen, lid van de Europese Commissie) en een lid van de Raad van Bestuur van de ING Groep (hoofdsponsor van het ISBC 2002).
De tweede plenaire sessie op dinsdag 29 oktober (ICT) wordt verzorgd door Microsoft, met als keynote speaker Jean Philippe Courtois, president Microsoft Europa. Niet alleen inhoudelijk, maar ook visueel belooft dit een technisch hoogstandje te worden. Op woensdag is de derde plenaire sessie met een paneldiscussie, gevolgd door de sluitingsceremonie. Ook daarvoor komt een keynotespeaker naar de Rai, met als invalshoek de culturele verscheidenheid in de internationale economie. De negen deelsessies zijn op maandagmiddag en dinsdagochtend. In iedere sessie worden de hoofdthema" We bieden een veelzijdig en actueel programma met topsprekers en aansprekende internationale praktische ervaringen. Het is een unieke mogelijkheid om (internationale) contacten te leggen en in korte tijd je te oriënteren wat er in het economische landschap gaande is. Samenwerking is essentieel voor mkb-ondernemers om het hoofd te bieden aan de snel veranderende omstandigheden en wensen van klanten en consumenten. Met het ISBC 2002 presenteert ons land en in het bijzonder MKB-Nederland zich nadrukkelijk als trendsetter. Ik verwacht dat branche-organisaties, ondernemers en organisaties deze unieke kans niet voorbij laten gaan."

Informatie: F. Kamsteeg

s met concrete voorbeelden vanuit diverse landen uitgewerkt.

In het veelzijdige programma is op dinsdagmiddag plaats ingeruimd voor bedrijfsbezoeken. Er is een ruime keuze voor bedrijven op het gebied van industrie, detailhandel, dienstverlening en ict. Deelnemers aan het congres kunnen bij inschrijving hun voorkeur aangeven. Het ISBC 2002 biedt natuurlijk ook een aantal informele en sociale evenementen. Op zondag 27 oktober is er een welkomstreceptie. De dag daarna is een buffet diner georganiseerd op rondvaartboten door de Amsterdamse grachten en op dinsdagavond een galadiner in de Amsterdamse Passenger Terminal.

Voor de buitenlandse gasten en hun partners is bovendien een excursieprogramma beschikbaar. Verder is er in het RaiCongresCentrum een informatiemarkt (exposities en presentaties).

Het ISBC zal naar verwachting door circa 1400 personen worden bezocht uit ongeveer 45 landen. Traditiegetrouw komt een belangrijk deel uit het gastland zelf. Alle informatie over het ISBC 2002 staat op de website: www.isbc2002.com. Daar vindt u ook de mogelijkheid online voor het congres te registreren. Bij inschrijving voor 1 juli a.s. geldt een kortingsprijs van 570 euro, inclusief deelname aan de sociale evenementen, lunches, bedrijfsbezoeken e.d.

MKB-Nederland is trots om het ISBC 2002 te organiseren. Hans de Boer:" We bieden een veelzijdig en actueel programma met topsprekers en aansprekende internationale praktische ervaringen. Het is een unieke mogelijkheid om (internationale) contacten te leggen en in korte tijd je te oriënteren wat er in het economische landschap gaande is. Samenwerking is essentieel voor mkb-ondernemers om het hoofd te bieden aan de snel veranderende omstandigheden en wensen van klanten en consumenten. Met het ISBC 2002 presenteert ons land en in het bijzonder MKB-Nederland zich nadrukkelijk als trendsetter. Ik verwacht dat branche-organisaties, ondernemers en organisaties deze unieke kans niet voorbij laten gaan."

Informatie: F. Kamsteeg

Deel: ' MKB-Nederland organiseert uniek International Small Business Congress '
Lees ook