Gemeente Nijmegen

MKZ-crisis heeft geen gevolgen voor Nijmeegse Vierdaagse en Vierdaagsefeesten

De 85e Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen van Nijmegen kunnen zonder beperking als gevolg van de mond- en klauwzeercrisis gehouden worden.
De gemeente Nijmegen heeft overleg gevoerd met de burgemeesters van de doortocht-gemeenten, de provincie Gelderland en het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. Hierbij is gebleken dat er geen belemmeringen zijn om de Vierdaagse te laten doorgaan. Dit grootste wandelevenement ter wereld zal dit jaar plaatsvinden van 17 tot en met 20 juli.
Ook de Vierdaagsefeesten in de Nijmeegse binnenstad zullen gewoon doorgang vinden.

Dit bericht heeft burgemeester Ter Horst van Nijmegen vanochtend medegedeeld aan het Managementteam Vierdaagse van de Koninklijke Bond voor Lichamelijke Opvoeding (KNBLO), organisator van de Vierdaagse. Al in maart verzocht de KNBLO de gemeente Nijmegen een coördinerende rol te spelen in het overleg met en de communicatie tussen de betrokken overheden omtrent de eventuele gevolgen van de mkz-crisis voor de Vierdaagse.

Tijdens de vier wandeldagen passeren tienduizenden wandelaars de twaalf gemeenten (Nijmegen, Bemmel, Arnhem, Overbetuwe, Heumen, Wijchen, Beuningen, Mook en Middelaar, Gennep, Cuijk, Groesbeek en Grave) in de provincies Gelderland, Overijssel en Limburg.

Deel: ' MKZ-crisis heeft geen gevolgen voor Nijmeegse Vierdaagse '
Lees ook