Mobiel bellende particulier - vaak achteloos met data op SIM-kaart


UTRECHT, 20111012 -- De huidige GSM-gebruiker gaat vaak te slordig om met de bestanden die op zijn of haar SIM-kaart of interne geheugen van de telefoon zijn opgeslagen. Dat is de mening van specialist Kees Jan Meerman van Stellar Data Recovery. “Met name de particuliere GSM-gebruiker lijkt vaak nogal achteloos te zijn en bekommert zich nauwelijks over de veiligheid van zijn of haar persoonlijke gegevens.” Een enorme hoeveelheid aan gegevens zoals telefoonnummers, SMS-berichten, foto’s en video’s kan gemakkelijk verloren of beschadigd raken. Een regelmatige back-up van al deze gegevens is daarom onontbeerlijk. In 99% van alle gevallen is Stellar Data Recovery, zie website www.stellar.nl, in staat de verloren gewaande gegevens terug te halen of te herstellen.

Data recovery van SIM-kaarten en intern geheugen van mobiele telefoons
Stellar Data Recovery heeft het de afgelopen jaren steeds drukker gekregen. Het is logisch dat het toenemend gebruik van mobiele telefoons en smart phones hiervoor één van de oorzaken is. Hoe meer mobiele telefoons, hoe vaker dataverlies of –beschadiging plaatsvindt. Maar is dat de belangrijkste oorzaak? Nee, Stellar Data Recovery ziet het anders. Stellar merkt op dat de particuliere beller slordig omgaat met zijn bestanden en hiervan zelden een back-up maakt. En bij verlies of beschadiging realiseert men zich pas welke gegevens verloren zijn gegaan. Niet alleen alle telefoonnummers van vrienden en collega’s is men kwijt, maar misschien ook gegevens van een geliefde of een waardevol filmpje van de pasgeboren baby.

"Natuurlijk is de hoeveelheid gebruikers van GSM’s en smart phones enorm toegenomen. Dat geeft deels een antwoord op het genoemde vraagstuk. Maar de grootste oorzaak, en dat merken we dagelijks, is dat men de noodzaak van een back-up simpelweg niet inziet. Maar ook voor de IT-sector is een rol weggelegd, vinden wij. Het zou namelijk voor de gebruiker veiliger zijn als een telefoon meerdere technische mogelijkheden voor een back-up zou hebben. Want los van het feit dat het vervelend en onhandig is al je gegevens kwijt te raken, ben je ronduit kwetsbaar als de persoonlijke gegevens van je SIM-kaart in verkeerde handen terechtkomen.” 

Betaalbare recoverydiensten voor de particulier
Stellar Data Recovery (www.stellar.nl) levert een breed scala aan dataherstelsoftware en -diensten. Ook voor de particuliere GSM-bezitter zijn er betaalbare diensten voorhanden. Voor slechts een paar honderd euro herstelt Stellar alle verloren en beschadigde waardevolle gegevens die op de SIM-kaart en/of telefoon stonden opgeslagen.


Deel: ' Mobiel bellende particulier - vaak achteloos met data op SIM-kaart '
Lees ook