Ingezonden persbericht

Mobiel huizen zoeken op funda nu ook via Mchannels

Amsterdam, 13 juni 2002 - De grootste huizensite van Nederland funda.nl, is nu ook te bekijken via Mchannels, de GPRS-diensten die via het netwerk van Vodafone worden aangeboden. Funda maakte het huizenaanbod eerder al toegankelijk voor gebruikers van i-mode, het GPRS-platform van KPN mobile. Funda is hiermee een van de eerste bedrijven die de mogelijkheden van GPRS benutten.

Doelstelling van funda is om de vraag- en aanbodzijde van de huizenmarkt in Nederland transparanter te maken. Dit doet funda door middel van het presenteren van het actuele en volledige NVM woningaanbod op de website. Daarnaast zijn er door de opkomst van mobiele diensten ook andere manieren ontstaan om het aanbod te presenteren. Dat betekent dat niet langer alleen de PC de plaats is waar vandaan het droomhuis gevonden kan worden. Mobiele apparaten zoals de GSM telefoon of de PDA kunnen tegenwoordig ook het aanbod presenteren.

Aanvulling
Op dit moment is het gebruik van deze mobiele diensten zeer beperkt. Daarnaast zijn de presentatiemogelijkheden van de woningen minder aantrekkelijk in vergelijking tot het internet. Voor funda vormt de samenwerking met i-mode (KPN Mobile) en MChannels vooral een aan-vulling op de bestaande dienstverlening. "Het is ideaal om via de mobiele telefoon of PDA ter plekke te kijken wat de prijs is van een huis of als je een leuke straat staat, snel te kijken wat er te koop is", aldus Marque Joosten, directeur van funda.

SMS-service
De bestaande funda SMS-service is ook van toepassing op de GPRS-netwerken van KPN mobile en Vodafone. De huizenzoeker kan zich voor deze service aanmelden op de funda-site. Hij ontvangt een SMS-bericht zodra op funda.nl een woning wordt aangemeld die voldoet aan de opgegeven zoekcriteria. Op die manier wordt de zoeker in de gelegenheid gesteld om onmiddellijk op het nieuwste aanbod te reageren en zich aan te melden bij de NVM-makelaar, die het huis in bemiddeling heeft. In het SMS-bericht zijn het adres en de prijs van het huis, plus de gegevens van de verkopende makelaar te zien.

Bezoekers kunnen vooraf op funda.nl, in een beveiligde omgeving, een tegoed aan SMS-berichten inkopen. De bezoeker kan per keer 5, 10, 15 of 20 berichten inkopen, tegen respectievelijk euro 3, 5, 7 en 9.

Over Mchannels
Mchannels is de creatieve ontwikkelaar van mobiele internet- concepten. Door gebruik te maken van GPRS, oftewel mobiel internet, worden informatie, diensten én entertainment in hapklare blokken bij de consument gebracht. De innovatieve concepten zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met A-merken en zijn specifiek toegesneden op het merk-imago en de betreffende doelgroep. De diensten voor deze specifieke doelgroepen worden ontsloten via de mobiele Mchannels portal. Mchannels ontwikkelt speciale telefoons met merklogo, mobiele concepten en interactieve game formats. Huidige klanten zijn onder meer Bacardi, Golfsite, Diners Club, Coca Cola en KNLTB. Mchannels is live by Vodafone. Meer informatie is te vinden op www.mchannels.tv.

Over funda
Funda NV is een zelfstandige onderneming met als belangrijkste aandeelhouders makelaarsorganisatie NVM en Wegener NV. Funda vormt een belangrijke schakel tussen de NVM-makelaar en de consument. De organisatie levert hiervoor producten en diensten aan de NVM-makelaar. Verder presenteert funda via de website het actuele en complete NVM-woningaanbod. Via funda.nl wil de organisatie alle informatie beschikbaar maken die te maken heeft met het zoeken van een 'thuis': het huis, de buurt waarin het huis staat en het in- en exterieur. De NVM zorgt voor het aanbod van huizen, Wegener voor buurtinformatie en andere partijen zoals vtwonen.nl voor alles wat met het in- en exterieur te maken heeft. De organisatie wordt aangevoerd door Marque Joosten, bestaat op dit moment uit 20 medewerkers en is gevestigd in Amsterdam.

Deel: ' Mobiel huizen zoeken op funda nu ook via Mchannels '
Lees ook