PERSBERICHT

Rotterdam, 20 mei 1999

Mobiele bellers betalen onbewust te veel in het buitenland

t for telecom introduceert bespaarservice internationaal mobiel bellen

De markt voor mobiele telecommunicatie is niet alleen in eigen land complex. Net als in Nederland zijn er in andere landen ook meerdere netwerken actief, die allemaal verschillende tarieven hanteren. "Door in het buitenland – bijvoorbeeld tijdens je vakantie of op zakenreis - af en toe voor een ander netwerk te kiezen, kun je tussen de 20 en 67 procent besparen op je belkosten", vertelt Henk Kamsteeg, managing director van t for telecom. "Daarom introduceren wij voor klanten en geïnteresseerden een internationale beltarievenkaart voor alle Nederlandse netwerken. Op deze kaart van t for telecom staat aangegeven welke netwerken je in het buitenland kunt kiezen en wat hun beltarieven zijn."

t for telecom, de snelst groeiende winkelketen én grootste onafhankelijke specialist voor mobiele communicatie in Nederland, is de enige keten die deze bespaarservice biedt. Henk Kamsteeg: "Nu de vakanties er weer aankomen en veel Nederlanders straks de zon gaan opzoeken, kan iedereen gratis zo'n internationale beltarievenkaart ophalen bij één van onze dertig shops. Wij bieden duidelijk taal aan onze klanten. Dat doen we niet alleen bij de aankoop van een mobiele telefoon, maar ook daarna. Onze internationale beltarievenkaart is daar een goed voorbeeld van."

Voor alle netwerken een kaart
Voor ieder Nederlands netwerk (5) is er bij t for telecom een kaart verkrijgbaar met informatie over de belangrijkste vakantielanden en zakenreisbestemmingen, zoals Frankrijk, Duitsland, Spanje, België en het Verenigd Koninkrijk. Per land staat aangegeven welke netwerken tot je beschikking staan en wat het kost om nationaal en internationaal te telefoneren, zowel in de piek- als daluren. "In het overzicht hebben wij daarnaast ook de beltarieven opgenomen als je zèlf gebeld wordt en als je tekstberichten (SMS) stuurt", voegt Kamsteeg daar nog aan toe.

Slim switchen
Een slimme netwerk-switcher kan in het buitenland met de internationale tarievenkaart van t for telecom dus veel besparen. Kamsteeg: "Neem bijvoorbeeld België, waar onder meer de netwerken Proximus en Mobistar actief zijn. Hun piektarieven zijn respectievelijk ƒ 1,06 en ƒ 2,20 per minuut, een verschil van meer dan 100 procent. Verder kun je bijvoorbeeld als Telfort abonnee vanuit het Verenigd Koninkrijk beter naar Nederland bellen met Orange, dat een piektarief heeft van ƒ 1,06 per minuut, dan met CellNet. Zij rekenen namelijk maarliefst ƒ 3,22 per minuut. Echter voor een gesprek binnen het VK is CellNet 's avonds weer de goedkoopste. Mobiele bellers moeten er wel rekening mee houden dat de tarieven snel veranderen. Maar dat houdt t for telecom goed in de gaten voor hen en daarom brengen wij regelmatig een nieuwe tarievenkaarten uit."

Noot aan de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Henk Kamsteeg, managing director t for telecom, telefoon: 010 - 238 1300 of 06 – 55 121 121. Of met Norbert Cappetti van GCI Holland Public Relations/Public Affairs, telefoon: 020 – 676 8666 of 06 – 21 23 01 27.

Deel: ' Mobiele bellers betalen onbewust te veel in het buitenland '
Lees ook