Model Academy Showtime


Presentatie van modellen van 2007 en officieel startsein Model Academy

GOUDRIAAN/AMSTERDAM, 20071029 -- Na een vliegende start van de nieuwe opleiding voor (foto) modellen, Model Academy, wordt op 17 november 2007 in het World Fashion Centre de eindshow georganiseerd, waarbij de modellen van 2007 zich zullen presenteren aan modellenbureaus, fotografen, pers en andere geinteresseerden. Er zullen nieuwe collecties van Turnover en Reebok worden geshowd en bovendien een spectaculaire show worden gegeven van jonge modeontwerpers.

In de afgelopen periode is door de cursisten van Model Academy keihard gewerkt om een groot aantal elementen van het vak eigen te maken. De modellen hebben onder andere les gekregen in visagie, haarstyling, voeding, choreografie, modestyling en juridische zaken. Er is uitgebreid geoefend met de camera in testshoots met meer dan 10 verschillende fotografen. Er is een complete screentest voor de filmcamera gehouden en zijn er verschillende modeshows gelopen. Bovendien hebben de cursisten kennis gemaakt met de werking van modellenbureaus, met de ervaringen van internationale modellen, met de do's en dont's tijdens fotoshoots en fashionshows en nog veel meer!
Voorafgaand aan de eindshow zal een theoretisch en praktisch examen worden gehouden, waarbij bekeken wordt of het model de kennis en kunde ook werkelijk beheerst. Tevens wordt op basis van de ervaringen met de verschillende cursisten en de resultaten van het examen een persoonlijk advies voor ieder model samengesteld door Quinta de Vries (oud-directeur Creative Connections) en Malon Hamoen (int. model). Aan de hand van dit advies kunnen de modellen richting geven aan hun carriere en keuzes maken voor fashionmodel, commercieel fotomodel, typecasting, enzovoorts.

De belangstelling voor de volgende opleiding(en) van Model Academy is enorm. Op 3 november en 26 januari 2007 zijn de volgende introductiedagen gepland, waar een selectie van de geinteresserden auditie kunnen doen voor het volgen van de opleiding. Het criterium wat daarbij het zwaarst weegt, is of de potentiele kandidaat na de opleiding snel het opleidingsgeld kan terugverdienen met (foto)modellenwerk. Een boeker van een modellenbureau, een model, een fotograaf en een talentscout zullen hierbij beoordelen wie voor de opleiding in aanmerking komt en wie niet.


Deel: ' Model Academy Showtime '
Lees ook