Millennium Platform


Mogelijk gloeilamp-effect bij testen PC's

Diverse PC-leveranciers hebben bij het Millennium Platform gereageerd op het persbericht van 21 april jongstleden. Daarin adviseren verschillende millenniumplatform-organisaties om computersystemen en datumgevoelige apparatuur tijdens de millenniumovergang zoveel mogelijk uit te zetten of los te koppelen van andere apparaten. Daarmee kunnen storingen zo veel mogelijk worden voorkomen, aldus dit advies.

De PC-leveranciers onderschrijven dit advies, maar wijzen in dit verband ook op het risico van het zogenaamde gloeilamp-effect. Een gloeilamp die gewoonlijk langdurig achtereen brandt, kan bij het aan- en uitschakelen knappen. Eenzelfde effect kan volgens de PC-leveranciers optreden bij PC's die in de praktijk langdurig draaien. Bij het uit- en weer aanzetten kunnen bepaalde onderdelen het begeven.

Het testen van deze apparatuur op millenniumproblemen blijft echter noodzakelijk. Wel is het raadzaam bij het testen voorzorgsmaatregelen te nemen om de continuïteit van de processen te waarborgen. Bovendien adviseren de PC-leveranciers de test ruim voor 31 december uit te voeren. Dat voorkomt een hoge piek in de vraag naar onderdelen in de eerste weken van januari 2000.Zoekwoorden:

Deel: ' Mogelijk gloeilamp-effect bij testen PC's '
Lees ook